Lulinho Martins (Legmeervogels) volgt broer Lilinho naar FC Aalsmeer

Zaterdag eersteklasser FC Aalsmeer heeft zich voor komend seizoen versterkt met vier nieuwe spelers. Naast Martins spelen ook Jasper Werkhoven (Argon), Berry Kramer en Jelle van den Bosch (beiden CSW) komend seizoen voor de ploeg van Cor van Garderen. Aanvaller Epi Kraemer verlengde zijn verbintenis en blijft nog minimaal een jaar in Aalsmeer.

De komst van Martins zogt er voor dat hij komend seizoen weer samen speelt met zijn tweelingbroer Lilinho. In het verleden speelden ze al samen bij Legmeervogels, maar afgelopen zomer besloot Lilinho de overstap te maken naar Aalsmeer. In december werd bekend dat Lilinho ook komend seizoen bij FC Aalsmeer speelt. Volgend seizoen volgt dus ook zijn Lulinho.

De hereniging met zijn broer was voor Martins niet de enige reden om naar Aalsmeer te gaan. Ook het vertrek van trainer Jack Honsbeek bij Legmeervogels speelde mee. “Aalsmeer toonde al twee jaar interesse. Ik heb vier jaar bij Legmeervogels gespeeld en ik heb een goede band met trainer Jack opgebouwd. Ik heb tegen hem gezegd: ‘als jij weg gaat, ga ik ook weg’. Mijn broer heeft me overgehaald om naar Aalsmeer te komen. In de jeugd van Legmeervogels hebben we veel samen gespeeld. Toen we bij de senioren kwamen speelde ik bij het eerste en hij bij het tweede. Wij willen allebei heel graag samenspelen.”

Aan het begin van dit seizoen troffen de broertjes elkaar tijdens het bekerduel Legmeervogels – FC Aalsmeer. Op 20 augustus won Aalsmeer met 2-1. Lulinho zorgde toen voor de 1-0 ,maar Lilinho maakte niet veel later de gelijkmaker. “Misschien is het bij Legmeervogels iets beter geregeld allemaal. Ik denk dat het qua niveau elkaar niet veel ontloopt. Maar we hebben die wedstrijd wel van ze verloren.”

 

Jasper Werkhoven

Naast Martins versterk FC Aalsmeer zich ook met Jasper Werkoven van Argon. De 22-jarige middenvelder speelt al jaren in het eerste elftal van de ploeg uit Mijdrecht en is een drijvende kracht in de ploeg van Patrick Loenen. Met het aantrekken van Werkhoven laat FC Aalsmeer duidelijk zien dat het komend seizoen een rol van betekenis wil spelen in de eerste klasse.

Van CSW uit Wilnis (zaterdag tweede klasse) komen Berry Kramer (21) en Jelle van den Bosch (22) over.

Foto boven Ronald Bakker: Lulinho Martins in actie namens Legmeervogels tegen Zeeburgia

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!