Lulinho Martins via Legmeervogels op proef bij Villarreal

Lulinho Martins speelde dit seizoen voor Legmeervogels in de zondag tweede klasse, maar zal komend seizoen op een heel ander niveau beginnen. De 19-jarige vleugelaanvaller, die begin juni nog actief was in het shirt van Men United, speelt namelijk in de voorbereiding mee bij het grote Villarreal in Spanje.

Voor een stage van drie maanden vertrok hij richting Spanje, terwijl hij ook nog bezig was een plek te bemachtigen voor Men United. “Ik heb met de staf gesproken en zij accepteerden het. Ik mocht begin juni terugkomen voor de Copa Amsterdam, want ik kreeg meteen te horen dat ik in de selectie zat.” Met de hulp van zijn contactpersoon zocht Martins naar een club om zijn conditie in Spanje op peil te houden. “Zij had gesproken met Villarreal, maar omdat het seizoen bijna klaar was, ging dat niet door. Uiteindelijk kreeg ik te horen dat ik 15 juli aan mag sluiten om in de voorbereiding mee te trainen.”

Lulinho Martins zal tijdens de voorbereiding niet in het geel van Legmeervogels, maar van Villareal spelen.
Lulinho Martins zal tijdens de voorbereiding niet in het geel van Legmeervogels, maar van Villarreal spelen.

Inmiddels keerde hij terug in Nederland om met Men United mee te doen aan de Copa Amsterdam. Daar kijkt hij met gemengde gevoelens op terug. “Het was lastig voor mij. Ik zat natuurlijk in Spanje en kon daar niet blijven voetballen. In Nederland moest ik me vinden in het team, dat was soms moeilijk. Over het toernooi ben ik niet tevreden, maar ik heb wel veel geleerd. Van 200 man langs de lijn speelde ik opeens in een stadion met 5000 toeschouwers. Dat is de spanning waar ik inmiddels wel aan gewend ben.”

Die spanning staat hem ook te wachten bij Villarreal. Toch zit hij het juist als een mooie kans bij de Spaanse club, waar hij meteen aan mag sluiten bij de A-selectie. “Het is een prachtige kans om op topniveau te spelen. Afgelopen zaterdag had ik een gesprek met de technische staf over mijn stage. In Spanje wordt er heel anders gevoetbald, dus in het begin zal ik het wel lastig hebben om me aan te passen. Toch zal ik mijn best doen en misschien speel ik mezelf wel in de kijker. En als ik de kans krijg op een contract, pak ik die kans.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)