Lutzen Brink weg bij AFC

Lutzen Brink zal AFC aan het eind van het seizoen verlaten zo meldt de website van de club. De spelmaker kan het spelen bij AFC niet meer combineren met zijn drukke werkzaamheden. Om diezelfde reden sloeg hij in het verleden ook al een contract af van SC Heerenveen. Sjoerd Jens blijft wel bij de club uit de topklasse.

Trainer Cor ten Bosch: “Ik ben er echt doodziek van. Voor een voetballiefhebber zoals ik ben is het een enorm gemis dat hij stopt met voetballen.” De toekomst van Brink is nog onduidelijk.  Volgens Ten Bosch zou het zo maar kunnen zijn dat hij volgend seizoen helemaal nergens voetbalt. Ten Bosch: “Lutzen kan de laatste weken al heel weinig trainen en dat zie je terug in zijn spel. Hij is de beste van allemaal als hij fit is maar met één training per week is op dit niveau niet genoeg. Afgelopen week heeft hij dan wel twee keer getraind maar nu zit hij weer in Hamburg en komt zaterdag pas terug. Het is geen ideale situatie.”

Naast het vertrek van Brink zullen Shane Arana Barrantes, Arsenio Dihalu en Mauritsio Helstone geen deel meer uitmaken van de selectie.  De technische commissie kwam wel tot overeenstemming met Dwight Gefferie, Mike Ruyter, Mike Derlagen, Wout Meulemans, Magid Jansen, Ron van Es, Sjoerd Jens, Duncan van Moll, Jasper de Haer en Joost Heij.

Bas Ent (FC Lisse) en Joshua Patrick (Argon) zijn tot dusver de enige nieuwe aanwinsten. Met de keepers Raymon van Emmerik , Mitchell Dijkstra en Kerwin Hartman en de spelers Daan Sutorius, Peter Post, Michale Lanting, Gideon de Graaf en  Yusuf Sarica is de club nog in gesprek.

Met Willem Scheerens is afgesproken dat hij in de voorbereiding zal gaan proberen weer op zijn oude niveau terug te komen. Scherens kampt dit seizoen met de nodige blessures (knie en enkel) en krijgt van de club de tijd om aan zijn herstel te werken.

Trainer Cor ten Bosch zal ook op zoek moeten naar een nieuwe assistent. Murat Boke, de huidge assistent, zal AFC aan het eind van het seizoen verlaten.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)