Maar liefst acht goals bij Buiksloot tegen Hoofddorp

In de tweede klasse B hebben Buiksloot en Hoofddorp de punten moeten delen. In een waar spektakelstuk vergat Hoofddorp een aantal keren het duel te beslissen. Hierdoor bleef Buiksloot in leven en leken zij zelfs te gaan winnen. Een goal in de absolute slotfase van de gasten voorkwam dit en zorgde voor de 4-4 eindstand.

De wedstrijd tussen Buiksloot en Hoofddorp was al twee keer eerder afgelast en stond dus voor de derde keer op het programma. Gelukkig waren de weergoden dit weekend goedgezind en kon het duel op sportcomplex Elzehagen dan eindelijk plaatsvinden.

In de eerste helft was er sprake van een open wedstrijd waarbij het spel heen en weer golfde. Beide elftallen speelden om te winnen en gingen hier vol voor. Hoofddorp was in de beginfase de bovenliggende partij en kreeg een aantal goede mogelijkheden, echter zonder resultaat. In de twintigste minuut lukte het Buiksloot wel om te scoren. Nabil Amakour was de maker van de openingstreffer. Na de 1-0 ging Hoofddorp op zoek naar de gelijkmaker en deze viel twee minuten na de goal van de gastheren. Wesley Kamerbeek schoot de gelijkmaker binnen en zorgde zo voor de 1-1 tussenstand.

_JBE0041

In de 28ste minuut wist het elftal van Jimmy Simons opnieuw te scoren. Ditmaal rondde Sven Berntzen een mooie combinatie doeltreffend af. Na de voorsprong was Hoofddorp beter en kregen zij grote kansen op de derde treffer. De bezoekers lieten na om de wedstrijd te beslissen en hielden Buiksloot in de wedstrijd. Vlak voor rust kwam de thuisclub zelfs op gelijke hoogte. Na een verkeerde terugspeelbal van Hoofddorp schoot Roberto de Randamie de gelijkmaker binnen. Zo werd er, na een enerverende eerste helft, met een 2-2 stand gerust.

_JBE0067

Na de onderbreking gebeurde er 25 minuten vrij weinig op sportpark Elzehagen. Maar dit bleek stilte voor de storm te zijn. In de 70ste minuut kwam Hoofddorp namelijk opnieuw op voorsprong. Nick de Jong ronde een combinatie af en schoot de 2-3 op het scorebord. Na deze treffer liet Hoofddorp het wederom na om de wedstrijd te beslissen en net als in het eerste bedrijf profiteerde Buiksloot hier van. In de 83ste minuut kwam het elftal van Leeroy Echteld langszij waarbij De Randamie zijn tweede treffer maakte.

Vijf minuten voor tijd leek de wedstrijd de kant van Buiksloot op te vallen. Na een handsbal kregen de gastheren namelijk een strafschop. Deze werd keurig binnengeschoten door Bouchourt en dus stond Buiksloot met 4-3 voor. Nu ging Hoofddorp alles of niet spelen en zowaar leverde dit nog de 4-4 op. Via een frommelgoal van Berntzen kwamen de gasten alsnog op gelijke hoogte. Een aantal minuten later werd er afgefloten en eindigde het vermakelijke duel in 4-4.

_JBE0069

Hoofddorp trainer Simons kende een dubbel gevoel na het 4-4 gelijkspel. Simons: “Wij hebben bij vlagen goed gespeeld maar lieten een aantal keren na om het duel in het slot te gooien. Maar uiteindelijk mogen we nog blij zijn dat we niet verliezen doordat we zo laat gelijk maken. Verdedigend zat het vandaag niet goed in elkaar en dat heeft ons de overwinning gekost.”

Buiksloot-trainer Leeroy Echteld na afloop: “Wij voetbalden vandaag goed maar hadden veel moeite met de goede voorhoedespelers van Hoofddorp. Doordat we verdediger Furkan Ozer missen is het bij ons achterin niet zoals het zou moeten zijn. Het is zuur dat we in de slotfase de overwinning alsnog weggeven, maar ons spel geeft zeker vertrouwen voor de aankomende wedstrijden.”

Kijk voor de uitslagen, standen en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.

Foto’s: John Beckman
Verslag: Siem Kannekens