Home / Algemeen / Maarten Wels (Overbos): “Wij moeten het van inzet en strijd hebben”

Maarten Wels (Overbos): “Wij moeten het van inzet en strijd hebben”

Overbos boekte afgelopen zaterdag in de zaterdag tweede klasse A een belangrijke overwinning op DVVA. De Hoofddorpers versloegen de Amsterdammers in haar laatste thuisduel van 2016 met 2-1 en verlieten daardoor de voorlaatste plaats in de competitie. Eén van de sterkhouders in het elftal van Stefan Teeken is Maarten Wels. De aanvaller ging zaterdag weer voorop in de strijd, met uiteindelijk het gewenste resultaat.

Wels verliet ruim een kwartier voor tijd, nadat hij bij de tweede goal door goed doorzetten een belangrijke rol speelde, moegestreden en met pijntjes het veld. “Ik speel eigenlijk al het hele seizoen met pijntjes. Ze zeggen dan dat ik oud word,” zegt Wels lachend. “Ik ben blij dat ik het lang kon volhouden en dat ik bij de tweede goal belangrijk kon zijn. Het was op het einde nog even spannend, maar gelukkig hebben wij de drie punten binnen gesleept.”

overbos1-hbok1_5-tekst

Na een moeizame seizoenstart, waarin Overbos haar eerste vijf wedstrijden verloor, toont de ploeg van Teeken herstel. Wels: “Het verschil met het begin van het seizoen is eigenlijk heel simpel uit te leggen. We scoren meer en verdedigen gewoon beter. Daardoor pakken wij nu meer punten. We moeten het van inzet en strijd hebben. Als we elke wedstrijd strijd leveren is de tweede klasse een hele mooie competitie voor Overbos om in te spelen.”

Aankomende zaterdag sluit Overbos de eerste seizoenshelft af met een uitwedstrijd tegen promovendus Buitenveldert. “Naar die wedstrijd kijk ik zeker uit. Mijn zusje speelt bij Buitenveldert in dames 1 (Lieselotte Wels, red.) en ik heb aan de trainer gevraagd of ik voor onze wedstrijd even bij haar mocht kijken. Hij vond het goed en het is leuk dat ik haar dan weer een keer zie spelen. Daarna hoop ik dat wij de eerste seizoenshelft daar met een overwinning kunnen afsluiten.”

Ondanks de vele pijntjes die hij dit seizoen heeft, denkt de 30-jarige aanvaller nog zeker niet aan stoppen. “Ik vind het nog veel te leuk om te voetballen. Ik hoop dat ik weer volledig fit raak en dan wil ik nog zeker een tijdje doorgaan bij Overbos.”

Foto’s: Thomas Vegter

Send this to a friend