Maceo Rigters (ZSGOWMS) ontwikkelt zich als trainer: “Elke week leer ik iets nieuws”

Maceo Rigters is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer. De 34-jarige oud-prof, die Jong Oranje elf jaar geleden Europees kampioen maakte, heeft de leiding bij zaterdag derdeklasser ZSGOWMS.

Rigters loopt al even rond in Amsterdam-West. Hij begon met voetballen bij ZSGOWMS, keerde na een carrière in het profvoetbal in oktober 2014 terug om zijn loopbaan weer op te pakken en haalde zijn trainerspapieren als jeugdtrainer. Sinds dit seizoen begeleidt hij de senioren. “Ik ben een trainer die altijd denkt dat die iemand beter kan maken. Ik kijk naar de manier om een wedstrijd te winnen, maar ik ben nog een beginnende trainer. Elke week leer ik weer iets nieuws.”

Het zaterdagelftal van ZSGOWMS bestaat uit veel oud-spelers van de zondagselectie, het vlaggenschip van de Amsterdammers. “Een paar jonge jongens en verder ervaren spelers die in de wedstrijd ook zelf een oplossing kunnen vinden”, weet Rigters. Hij wil beter presteren dan de voorgaande jaren, waarin ZSGOWMS bijna altijd in de degradatiezone van de derde klasse verkeerde. “We hebben er een paar versterkingen bij gekregen en nu hebben we wel de hoop om bij de bovenste zes te eindigen.”

Ondanks dat zijn eerste klus als hoofdtrainer bevalt, gaat Rigters’ voorkeur uit naar het jeugdvoetbal. “Mijn liefde en passie ligt toch meer bij de jeugd. Daar wil ik later naartoe, om professionele jeugdelftallen te trainen. Ik vind het leuker om bij de ontwikkeling van die kinderen te helpen. Zij zijn nog leeg en je kan ze helemaal volproppen met informatie.” Het voetballen zelf heeft hij nu op een lager pitje gezet. “Tuurlijk mis je het om te voetballen, maar ik kan altijd bij de Zondag 2 een wedstrijdje meepikken. Ik ben ook aan het zaalvoetballen, dus ik blijf wel in beweging.”

Tekst: Pablo Koch
Foto: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)