Home / Algemeen / Machteloos AFC verliest ook van VVSB

Machteloos AFC verliest ook van VVSB

Het is AFC weer niet gelukt een positief resultaat te boeken in de Tweede Divisie. Aan de Boelelaan verloor de ploeg van Ton du Chatinier voor de vijfde keer in acht wedstrijden. VVSB won met 0-1 door een doelpunt, een kwartier voor tijd, van Mo el Osrouti.

Du Chatinier wist niet hoe snel hij na afloop de kleedkamer moest opzoeken. De vraag is hoe lang de trainer nog werkzaam zal zijn in Amsterdam. Drie weken geleden maakte hij kenbaar aan het eind van het seizoen te zullen stoppen. Sindsdien neemt het gemor toe en blijven de resultaten uit. Na de nederlaag tegen De Treffers was hij nog overtuigd van het feit dat hij het seizoen af zou afmaken. Twee nederlagen verder, tegen TEC en VVSB, was hij daar niet meer zo stellig over. Du Chatinier: “We moeten van de week maar eens alles met elkaar op een rij zetten. Als het beter is voor AFC dat ik ga, dan ben ik de laatste om dat toe te geven.” Tevens voegde hij daaraan toe dat beiden zonder verplichtingen van elkaar af zouden kunnen.

De oefenmester zag toe hoe zijn ploeg 93 minuten lang machteloos was geweest. Het ontbreekt AFC aan winnaarsmentaliteit en saamhorigheid. Daarbij moet wel aangetekend worden dat zijn aanvoerder Magid Jansen ontbrak (schouderblessure) en Jonathan Richard en Johan Kulhan ziek waren. Met Matthijs Jesse in plaats van Tom van den Brink in de aanval hoopte Du Chatinier op de snelheid van de aanvaller. Op één actie na, aan het eind van de eerste helft, was Jesse onzichtbaar. Die actie had trouwens wel een goal moeten opleveren, maar Eelke de Graaf kopte naast.

VVSB, dat voor vandaag ook pas zeven punten had, kreeg de eerste kansen (Van Niel en Bekooy) en was daarna aanvallend ook redelijk onzichtbaar. AFC liet na ruim een half uur spelen pas haar eerste schot (Grootfaam) noteren. Verder was de eerste helft nauwelijks het aanzien waard, tot die kans van De Graaf. Ook Grootfaam schoot nog voorlangs.

Na de rust, met Malcolm Esajas voor de geblesseerde Sam Nijpels (knie), ontsnapte AFC al snel aan een achterstand. Doelman Joey Potveer haalde een kopbal van Jordy Zwart van de doellijn en uit de daarop volgende corner kwam Bekooy niet tot scoren. Het eerste kwartier na rust was spraakmakender dan de hele eerste helft want AFC-er Ilias Zaimi raakte uit een vrije trap ook nog de lat. Daarna zakte het allemaal weer tot een bedenkelijk niveau.

Nadat Van Niel van dichtbij vergat Potveer te verschalken zorgde Mo el Osrouti voor de enige treffer van de wedstrijd. Hij draaide vanaf rechts goed naar binnen en met een laag schot in de korte hoek klopte hij Potveer: 0-1. AFC was ondanks het inbrengen van Koen Bosma en Tom van den Brink niet bij machte om de gelijkmaker te forceren. Al kreeg die laatste nog een grote kans op een treffer in de voorlaatste minuut.

AFC stond zo opnieuw met lege handen en mag volgende week in Spakenburg tegen IJsselmeervogels (van oud-trainer Willem Leushuis) proberen de tweede zege van het seizoen te boeken. Of dat zal gebeuren onder leiding van Du Chatinier zal de komende dagen duidelijk worden.

Morgen (maandag) de samenvatting van het duel en een uitgebreid interview met Ton du Chatinier over zijn toekomst bij AFC. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto’s Mario Wormhoudt