Magdy Ibrahim krijgt aanvoerdersband bij FC Abcoude: “Hoop dat de stress nu voorbij is”

Magdy Ibrahim mag zich de nieuwe aanvoerder van zondag tweedeklasser FC Abcoude noemen. De 24-jarige middenvelder neemt de band over van de gestopte Martijn Groen, all-time topscorer van de club. Als leider op het veld wil Ibrahim eindelijk afrekenen met de degradatiestress van de afgelopen jaren.

Het was de afgelopen jaren niet altijd leuk als voetballer van FC Abcoude. Dat weet Ibrahim maar al te goed. In het seizoen 2015/16 moesten de Abcoudenaren in de nacompetitie overleven, afgelopen jaargang werd die nacompetitie op het nippertje afgewend. “Tot mijn ergernis eigenlijk bungelden we de elke keer onderin, terwijl wij nooit de slechtste ploeg waren. Ik hoop dat die stress nu voorbij is. Hoewel we deze zomer veel kwaliteit hebben ingeleverd, zijn we juist een sterker team geworden. De sfeer is hartstikke goed en we werken hard voor elkaar.”

Bijna zijn hele leven voetbalt Ibrahim al in Abcoude. Hij doorliep de hele jeugd, maakte vervolgens een uitstapje naar Hoofdklasser Sparta Nijkerk, maar keerde vier jaar geleden terug bij de tweedeklasser. “Een leuke club en ik kan lekker met mijn vrienden voetballen. Het is leuk om in de voetsporen van Martijn te treden als aanvoerder. Hij was een goede voetballer. En ik heb rugnummer 8 overgenomen van zijn broer Stefan. Dat wilde ik vorig jaar al, nu heb ik ‘m van hem gekregen.”

De middenvelder kreeg de aanvoerdersband van de nieuwe trainer Petar Djenic. Ibrahim is enorm lovend over de oefenmeester die eerder VVA/Spartaan twee seizoenen onder zijn hoede had. “Hij bevalt heel goed. We leren enorm veel van hem. Petar houdt van aanpakken, hij heeft een duidelijke visie. Iedereen moet die visie volgen. Als je dat niet doet, haak je af. En ik kan wel zeggen: Petar is een tactische meester.”

Naast het uit de buurt blijven van de degradatiezorgen – “gewoon lekker in het linkerrijtje voetballen” – heeft Ibrahim nog een belangrijk doel voor dit seizoen. Het was hem opgevallen dat er de laatste tijd een stuk minder publiek op de wedstrijden afkwam. “We willen het publiek weer vermaken. Vroeger waren de mensen heel erg betrokken bij het eerste elftal. Met de spelersraad proberen we het publiek er nu meer bij te betrekken. Voetbal is en blijft ook een emotiesport. Je geeft altijd iets extra’s wanneer je veel supporters achter je hebt staan.”


Foto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)