fbpx
Home / Algemeen / Magdy Ibrahim verruilt FC Abcoude voor Diemen

Magdy Ibrahim verruilt FC Abcoude voor Diemen

Zijn gehele jeugd voetbalde Magdy Ibrahim bij FC Abcoude, op een uitstapje naar Sparta Nijkerk na.  Toch kiest hij ervoor om de tweedeklasser te verlaten en een stapje terug te doen door komend seizoen naar zondag derdeklasser Diemen te gaan.

Op dit moment staat Abcoude dertiende in de competitie, een plek die recht geeft op nacompetitie. Ook in de seizoenen hiervoor had het team het lastig en wist het degradatie maar ternauwernood te ontlopen. Voor de 24-jarige aanvoerder geen reden om weg te gaan, maar het heeft wel invloed gehad. “Het heeft niet de doorslag gegeven in mijn keuze om weg te gaan. Ik was opzoek naar een nieuwe uitdaging en Mark Steur de trainer van Diemen ken ik goed. Dat was belangrijker voor mij.”

Steur kent hij al jaren en het contact is altijd goed geweest. “Mark was nog docent bij mij op de middelbare school en ook trainde hij een team in Apeldoorn waar ik met Sparta Nijkerk tegen speelde. Ik weet dat zijn ambitie is om hoog te eindigen met Diemen en daar hoop ik bij te kunnen helpen. Dit seizoen draaien ze aardig, maar een goed beeld van het team heb ik niet. Promoveren zal misschien volgend seizoen nog geen doelstelling zijn. Natuurlijk hoop ik dat wel.”

Eerst hoopt Ibrahim het seizoen nog goed af te sluiten met FC Abcoude. “Ik geef nooit op en wil in de tweede klasse blijven met Abcoude. Komende wedstrijden zullen we er alles aan moeten doen en dan zien we aan het einde van het seizoen wel waar we staan. Het wordt een opgave, maar ik heb er wel vertrouwen in.”

Tekst: Jesper Roele
Foto: Jos Spitteler

Send this to a friend