Mahir Ünver verruilt Hoofddorp voor competitiegenoot AGB

Zondag tweedeklasser AGB heeft met Mahir Ünver de eerste versterking voor volgend seizoen binnen. De 28-jarige aanvallende middenvelder komt over van competitiegenoot Hoofddorp.

Het is trainer Senel Cebar eindelijk gelukt om Ünver te overtuigen naar AGB te komen. “Vier jaar geleden ben ik al benaderd door hem, maar toen waren mijn ambities anders. AGB speelde in de derde klasse en het kwam er nog niet van.” De middenvelder droeg toen het shirt van NFC, koos voor Zilvermeeuwen en vertrok na één seizoen naar Hoofddorp. Daar is hij bezig aan zijn derde jaar. “Nadat ik dit seizoen twee keer tegen AGB heb gespeeld, belde Senel mij opnieuw. Nu is het juiste moment om daarheen te gaan.”

De afstand speelt onder ander een rol voor de middenvelder. “Amsterdam is vanuit mijn woonplaats Zaandam toch iets dichterbij dan Hoofddorp. Een vriend van mij, Nessie Imac, heeft mij ook heel vaak gebeld wanneer ik nou naar AGB zou komen. Daarnaast ken ik Lesley van Dams nog uit mijn periode bij Turkiyemspor. Het is geen onbekende club voor mij.”

Met de overstap komt er voor Ünver een eind aan een bewogen periode bij Hoofddorp. Halverwege zijn eerste seizoen werd een kwaadaardige tumor in zijn arm ontdekt, waardoor hij een zware operatie moest ondergaan. “Anderhalf jaar heb ik niet kunnen voetballen en dit seizoen heb ik mezelf weer in de basis gespeeld. Ik heb hier een mooie tijd gehad en ben Hoofddorp dankbaar voor de steun en warmte. Daarom wil ik het hier ook goed afsluiten, het liefst met promotie.”

Mocht dat gebeuren, dan komt hij zijn oude ploeg zeer waarschijnlijk tegen in de eerste klasse. AGB is als koploper van de zondag tweede klasse B al op weg naar dat niveau. “Hierdoor kan ik de stap naar de eerste klasse maken. Dat is een mooi vooruitzicht. Ik ben benieuwd naar hoe het zal gaan, maar hoop dat we direct voor de prijzen kunnen spelen. Dat is altijd mijn ambitie. Niemand had verwacht dat AGB het zo goed zou doen in de tweede klasse, dus waarom zou het dan ook niet in de eerste klasse kunnen lukken?”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)