Foto Rob Beense: Ontlading bij De Dijk na de zege op Hoogland vorige week

Maken Amsterdamse clubs elkaar af?

In de zondag eerste klasse A wordt het met de week spannender. De strijd gaat tussen drie Amsterdamse clubs en Hercules uit Utrecht. We zijn halverwege de competitie en de ene na de andere topper dient zich aan. Aanstaande zondag is de derby tussen De Dijk en Zeeburgia onze wedstrijd van de week. Zoals u van ons gewend bent zullen wij een samenvatting van dit duel maken.

Zeeburgia, JOS Watergraafsmeer, Hercules en De Dijk. In die volgorde bevinden de clubs zich op de eerste vier plaatsen van de ranglijst. De verschillen zijn klein en alle teams zullen nog de nodige punten verspelen. Zeker gezien het programma dat de komende weken op de rol staat. De maand februari zal niet beslissend worden maar de Amstersdamse clubs treffen elkaar de komende weken veelvuldig. Extra beladen duels zullen op het scherpst van de snede gespeeld gaan worden. Wordt Hercules de lachende vierde?

Zeeburgia voert momenteel de ranglijst aan met 29 punten. Eentje meer dan JOS Watergraafsmeer dat wel een wedstrijd meer speelde. Hercules staat derde op vier punten van Zeeburgia en De Dijk volgt op zes punten achterstand.

Foto Rob Beense: Tim Ruder maakt vlak voor tijd de bevrijdende 1-0 tegen Hoogland

Afgelopen weekend won Zeeburgia overtuigend van DEM (0-2) door doelpunten van Rawley Roozendaal en Abdel Taki. De Dijk won verdiend maar pas in de laatste minuut met 1-0 van Hoogland door een treffer van invaller Tim Ruder. De ontlading was groot aan de dijk.

Eerder dit seizoen, om precies te zijn op de eerste speeldag, won Zeeburgia op eigen veld met 1-0 van De Dijk. In de laatste minuut van de wedstrijd schoot Roozendaal vanaf de rand van de zestienmeter een vrije trap binnen. De zege werd bij promovendus Zeeburgia gevierd als of de titel zojuist was gewonnen. Zo ver is het dus nog lang niet maar de kraker in 1A aanstaande zondag beloofd veel spektakel.

Zeeburgia viert op 2 september 2012 de 1-0 overwinning op De Dijk

De wedstrijd van de week is zondagavond te zien op onze website.

Voor de complete stand en het programma kunt u terecht op de klasse pagina van zondag 1A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!