Home / slideshow / Makkelijke middag voor Sporting Martinus in Utrecht

Makkelijke middag voor Sporting Martinus in Utrecht

Voor Sporting Martinus startte de tweede seizoenshelft met een bezoek aan het Utrechtste PVC. In de afgelopen 9 jaar was de club opgeklommen van de vijfde naar de tweede klasse, maar inmiddels had het weer een stap terug moeten doen naar de derde klasse. Koploper Sporting Martinus had weinig moeite met PVC: 1-7.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c

De wedstrijd ging de eerste tien minuten nog gelijk op, met name doordat Sporting Martinus in die fase voornamelijk de lange bal naar voren hanteerde. De eerste twee kansen, niet al te harde schoten van buiten de zestien, waren voor PVC. Wuhtrich kon eenvoudig redden. Sporting Martinus kreeg daarna meer vat op de tegenstander. Een goed uitgevoerde aanval over de linkerflank werd door Raymon Wismeyer teruggelegd op de goed inkomende Nils Spooren, die de bal met een harde schuiver koelbloeding in de benedenhoek deponeerde. Kort na deze openingsgoal was het wéér raak; David Soesan speelde zich vrij en bediende Tiago Dos Santos op maat, die onberispelijk de 0-2 tegen de touwen joeg. Binnen het halfuur viel ook nog de 0-3 van de voet van Ralph Rekkers. Voor rust werd het ook nog 0-4, toen Soesan eenvoudig kon binnen werken na een voorzet van Wismeyer.

Na rust moest Jeffrey Riemslag zich laten vervangen met een enkelblessure. Hij werd vervangen door Joost van Unen. Net als in de eerste helft moesten de Amstelveners even op gang komen en duurde het 10 minuten voor er weer gescoord werd. Na een goede aanval van Dos Santos en Soesan was het dit keer Björn van Breenen die mocht afronden. Maar daarmee was de scoringsdrift van Sporting Martinus nog niet gestild. Uit een hoekschop van Wismeyer kopte Yvo Bary even later de 0-6 binnen. Daarna zorgde een klein moment van onoplettendheid voor de eretreffer van PVC. Een slecht ingespeelde bal zorgde ervoor dat PVC kon counteren en de 1-6 binnen schoot. Met jongeling Luka Musimi als invaller ging Sporting Martinus vrolijk door met aanvallen. Tien minuten voor tijd viel er nog een zevende Amstelveense goal, Dos Santos was de maker.

Volgende week wacht Sporting Martinus een belangrijk duel. Het treft dan FC Abcoude, dat op slechts 2 punten achterstand staat.

Opstelling Sporting Martinus: Niels Wuthrich, Yvo Bary, Christoph Kleiren, Jefferson Vegas, Jeffrey Riemslag, Tiago Dos Santos, Nils Spooren, Björn van Breenen, Raymon Wismeyer, David Soesan en Ralph Rekkers.
Wissels: Valentino Meulman, Joost van Unen, Siem Klok, Niek Koning en ons jeugdig talent Luka Misumi.

Sporting Martinus-talent Rekkers: “Spel veel fysieker”

Foto: Alex van ElvenBlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend