Malcolm Esajas keert terug bij AFC

Aanvaller Malcolm Esajas speelt komend seizoen weer voor het tweededivisionist AFC. In 2009 verliet de spits de Amsterdammers voor een profavontuur. Esajas speelde 175 competitiewedstrijden in het betaald voetbal voor vier verschillende clubs.

De dertigjarige Esajas begon met voetballen in de jeugd bij ZSGOWMS. Via DWS kwam hij uiteindelijk in 2008 met trainer Cor ten Bosch mee naar AFC. MVV was gecharmeerd van de spits en haalde hem naar het zuiden van het land. Na vier jaar in Maastricht actief te zijn geweest speelde hij een seizoen voor ADO Den Haag dat hem vervolgens verhuurde aan RKC. Na nog een jaartje FC Den Bosch (2015/2016) had Esajas afgelopen seizoen geen club. De Amsterdammer maakte in totaal 36 doelpunten in het betaalde voetbal.

Aan het begin van het afgelopen (september) seizoen sprak trainer Ton du Chatinier ook al met Esajas , maar toen besloot de aanvaller te wachten op een nieuwe kans in het betaalde voetbal. Zonder succes. Nu komt het dus als nog tot een terugkeer naar Amsterdam.

Foto Pro Shots / Paul Roling

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)