JOS/Watergraafsmeer begin dit seizoen in de voorronde van de TOTO KNVB Beker

Malcolm Esajas vindt het plezier terug bij JOS/Watergraafsmeer

Malcolm Esajas had het gevoel dat zijn tijd bij tweededivisionist AFC erop zat. Cor ten Bosch, die de inmiddels 32-jarige spits al jarenlang kent, wist hem te overtuigen van een overstap naar zondag eersteklasser JOS/Watergraafsmeer. Daar heeft hij het plezier weer teruggevonden.

“Het lijkt alsof ik niet bij Cor ben weggeweest”, zegt Esajas. Ten Bosch nam hem in 2008 als talent mee van DWS naar AFC, waar hij een jaar later bij MVV een kans in het profvoetbal kreeg. Vorig seizoen speelde Esajas voor zijn oude club AFC. “Ook al bleven we erin; ik had zelf geen goed seizoen. Ik wilde het plezier terugvinden. Dat lukt nu, met name door Cor. Het klikt goed. Ik kom hier lekker aan spelen toe en zit goed in mijn vel.”

In twee wedstrijden in de districtsbeker was Esajas drie keer trefzeker: twee doelpunten tegen Marken en eentje tegen WVHEDW. Met zeven punten uit drie duels bereikte de eersteklasser als groepswinnaar de knock-outfase. “We hebben in een paar wedstrijden laten zien dat we heel goed kunnen voetballen. In de beker was het een beetje kiele-kiele, maar op het moment dat we er moesten staan, stonden wij er.”

Ook in de competitie moeten de Amsterdammers er staan. De start is gelijk een derby tegen AGB. “Ik ken de club wel, een aantal spelers en de trainer ook. Ik weet wat zij kunnen en ik denk dat zij zich aan ons gaan aanpassen, om het ons zo moeilijk mogelijk te maken.” Dat zal JOS/Watergraafsmeer dit seizoen vaker tegenkomen, denkt Esajas. “Wij zijn, denk ik, de favoriet, als je kijkt naar de spelers die erbij zijn gekomen en vanwege de gemiste promotie vorig seizoen. Alle ploegen zullen zich waarschijnlijk aan ons aanpassen of een plan maken om ons te proberen te bestrijden.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)