Home / Algemeen / Malmberg bezorgt AFC met twee goals tweede plaats

Malmberg bezorgt AFC met twee goals tweede plaats

In de zaterdag eerste klasse A heeft AFC zich door een zege in Hoorn bij Zwaluwen’30 op de tweede plaatst genesteld. De ploeg van Benno Nihom won door twee doelpunten van Michael Malmberg met 2-1. Over twee weken wacht in Amsterdam de confrontatie met koploper Zuidvogels.

Nihom: “We spelen ergens voor en dat is al geweldig. Nu we tien wedstrijden onderweg zijn en we al twintig punten hebben vind ik wel dat je moet durven zeggen dat je naar boven moet kijken. Handhaving is nu al dichtbij.” De promovendus had vorig seizoen in de tweede klasse maar twee punten meer dan ze nu hebben na tien wedstrijden. Tegen Zwaluwen’30 waren de punten zeker niet gestolen. Nihom:”We waren absoluut de bovenliggende partij. Het is dus zeker een verdiende zege. Niets op aan te merken.”

Foto Tom Poederbach | Michael Malmberg zet AFC vlak na rust op 0-1
Foto Tom Poederbach | Michael Malmberg zet AFC vlak na rust op 0-1

En als er al iets op aan te merken was, dan waren het de mogelijkheden die niet benut werden nadat AFC op 1-2 was gekomen. De drie goals vielen allemaal vlak na rust. In een tijdsbestek van drie minuten veranderde het scorebord van 0-0 naar 1-2. Nihom: ” Voor rust waren we ook al beter, maar waren we vaak te gehaast in de eindfase. In de tweede helft deden we dat een stuk beter en kregen toen ook voldoende kansen om tot scoren te komen.”

Foto Tom Poederbach | Jort Berghuis
Foto Tom Poederbach | Jort Berghuis

Vier minuten na de hervatting was Michael Malmberg attent op een terugspeelbal. De snelle aanvaller zat er tussen en zorgde voor de 0-1. AFC kon slechts een minuut genieten van die voorsprong want in de vijftigste minuten schoot Jouke Huitema een vrije trap prima binnen (1-1). Weer een minuut later kwam de eindstand op het bord. Vanaf de aftrap werd de bal een paar keer rond gespeeld toe Pepijn Veerman een lange bal van achteruit doorkookte. Malmberg was er al eerste bij en zorgde voor de 1-2.

Foto Tom Poederbach | Jouke Huitema met de gelijkmaker
Foto Tom Poederbach | Jouke Huitema met de gelijkmaker (1-1)

Nihom: “Daarna hadden we het af moeten maken. Mauritsio Helstone kreeg twee opgelegde kansen en we kwamen een keer drie tegen een te staan. Dat moeten gewoon goals zijn. Gelukkig zijn we zelf ook niet echt in de problemen geweest al kreeg Zwaluwen in de slotfase wel weer een vrije trap. Gelukkig ging die van Huitema er niet in. Billenknijpen was het niet echt, maar je maakt het je zelf onnodig lastig.”

Over twee weken, volgende week is het beker en inhaal, speelt AFC thuis de topper tegen Zuidvogels. Nihom: “Als we die verliezen denk ik dat Zuidvogels kampioen wordt. Als wij winnen dan ziet het er aardig uit in de strijd om de tweede periode en gaan we echt mee doen. Een plek bij de eerste vijf is dan echt een realistisch doel.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A

Foto’s Tom Poederbach

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC
Send this to a friend