Home / Algemeen / Marc Onsia en HBOK zijn er binnen vijf minuten uit

Marc Onsia en HBOK zijn er binnen vijf minuten uit

Marc Onsia heeft zijn contract als hoofdtrainer van HBOK met één seizoen verlengd. Beide partijen waren er snel uit, waardoor Onsia voor zijn tweede seizoen gaat bij de koploper van de zaterdag tweede klasse A.

Het gesprek tussen de oefenmeester en het bestuur duurde slechts een paar minuten. “De club is tevreden over mij en ik heb het erg naar mijn zin hier. We waren er dus vrij snel uit. Het enige wat we hebben gedaan, is de looptijd van het contract aangepast naar de zomer van 2018. Voor de rest gaan we lekker op deze manier verder.”

Onsia is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer. “Het bevalt me prima. In het begin was het een beetje spannend, je weet niet wat je precies te wachten staat. Het is allemaal heel goed gegaan. Als je in de winter bovenaan staat, heb je natuurlijk niets te klagen. Bovendien heb ik een erg fijne groep tot mijn beschikking, is HBOK een hele leuke club en kan ik het prima vinden met het bestuur.”

Momenteel verblijft de selectie in Mierlo voor een trainingsweekend. Daar probeert Onsia zijn groep op scherp te krijgen voor de start van de tweede seizoenshelft, die op 28 januari begint met een uitwedstrijd bij laagvlieger Jong Holland. “De tweede wedstrijd krijgen we ZOB-thuis, de week daarna gaan we naar WV-HEDW. Twee belangrijke wedstrijden, dus we moeten meteen aan de bak. Het zou mooi zijn als we dan een groter gat kunnen slaan.”

Met een voorsprong van vier punten op de concurrentie is er logischerwijs ook voorzichtig gesproken over de plannen bij promotie naar de eerste klasse. “Daar is deze groep goed genoeg voor. Misschien haal ik er nog twee of drie spelers bij als we promoveren, voor de rest houden we het lekker bij elkaar. Het begint in ieder geval al een beetje te kriebelen.”

Foto boven: HBOK-trainer Marc Onsia (l) met Jaap Ronday (r, technische zaken)

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)