Foto Diemernieuws Enter Media

Marc Stuut gaat op eigen benen staan bij SV Diemen

Marc Stuut is komend seizoen trainer van zondag derdeklasser SV Diemen. Het zal voor het eerst zijn dat de voormalig speler van Ajax als hoofdtrainer aan de slag gaat. Momenteel trainer hij het tweede van Diemen. Stuut heeft grote plannen en beloofd een paar bekende namen uit het amateurvoetbal naar Diemen te halen.

Stuut: “ Maar dat doen we zeker niet ten kosten van alles. 95% van de huidige spelersgroep heeft gezegd te blijven en we hebben een zeer talentvolle groep A-junioren waarvan er zeker een paar door zullen stromen naar de selectie. Daarnaast wil ik maximaal vier of vijf jongens uit mijn netwerk er bij halen. Pierre Tosch (ex AFC en beachsoccer international) is de eerste die heeft toegezegd. Wel heb ik met het bestuur afgesproken dat het jongen moeten zijn die iets met de club hebben (een verleden) of in de buurt wonen.”

En die laatste opmerking is precies wat Diemen wil. Een groep spelers die binding hebben met de club. Stuut: “Diemen heeft een perfectie organisatie. De structuur is goed en alle randvoorwaarden zijn super ingevuld. Dat is natuurlijk heel fijn werken.’

Stuut (33) rolde het trainersvak toevallig in. Hij begon met voetballen bij Amstelland maar na een half seizoen vertrok hij op zijn zevende al naar Ajax. Hij doorliep daar alle jeugdelftallen had vervolgens vier jaar een contract. Daarna speelde hij bijna drie jaar betaaldvoetbal bij Haarlem voordat hij terugkeerde naar de amateurs. Eerst bij AFC, toen een jaartje Rijnsburgse Boys om vervolgens nog zeven jaar te spelen voor de amateurs van Ajax.

Marc Stuut (zittend 2e van links) in 1997 in de A1 van Ajax met o.a. Kevind Bobson, Bobby Gehring, Brutil Hose, Sander Keller, Jeroen Verhoeven en Andy van der Meijde
Marc Stuut (zittend 2e van links) in 1997 in de A1 van Ajax met o.a. Kevind Bobson, Bobby Gehring, Brutil Hose, Sander Keller, Jeroen Verhoeven en Andy van der Meijde

Stuut: “Na drie operaties aan mijn kruisband besloot ik te stoppen met spelen en toen vroegen ze bij Diemen of ik niet voor de club wilde doen. Omdat ik daar veel spelers ken was het een mooie kans om te kijken of ik het leuk vond en of ik er tijd voor had. Na meer dan een half jaar kan ik wel zeggen dat ik het erg leuk vind en dat ik er inderdaad ook tijd voor heb.”

Nadat bekend werd dat Robin Ernest niet verder gaat bij Diemen wilde het bestuur dat Stuut van het tweede zou doorschuiven naar het eerste elftal. Stuut: “ Ze vroegen of ik er open voor stond en toen ik dat beaamde hebben we in vier weken tijd drie goede gesprekken gehad.  Alles is goed geregeld en ik hoef me naast het voetbal nergens druk om te maken, dus ga ik de uitdaging aan. We willen met Diemen herkenbaar zijn, dus met spelers uit de buurt.”

Momenteel staat Diemen er niet goed voor in de derde klasse C. Degradatie is niet uitgesloten. Stuut: “ Dat is natuurlijk altijd mogelijk. Voor mij maakt dat niet uit. Ik heb mijn keus gemaakt maar het is natuurlijk een stuk beter als we er gewoon in blijven. Pierre Tosch komt in ieder geval en voor die andere nieuwe spelers zou het nog wel een puntje kunnen zijn. Maar ja, misschien spelen we wel nacompetitie en dan weten we het pas na de overschrijvingstermijn dus op een gegeven moment moeten we wel de knoop doorhakken. We kunnen niet blijven wachten, maar zover is het natuurlijk nog niet.”

Foto boven Diemernieuws/Enter Media

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!