Marcel Hillebrand vindt nieuwe uitdaging bij Buiksloot

Buiksloot heeft Marcel Hillebrand vastgelegd als trainer voor het komende seizoen. Hij heeft voor één jaar getekend bij de zondag derdeklasser uit Amsterdam-Noord. Hij volgt daarmee Brian Tevreden op, die na dit seizoen vertrekt naar EVC.

Hillebrand heeft een verleden bij de club, die ontstond uit een fusie van de roemruchte verenigingen DWV en De Volewijckers. Bij DWV speelde hij een aantal jaren in de selectie. Opvallend is dat zijn vader, Rien Hillebrand, op dat moment trainer was bij de toenmalige hoofdklasser. Net als zijn vader koos hij al snel voor het trainersvak. Bij Vlug & Vaardig deed Hillebrand zijn eerste ervaringen op als hoofdtrainer. Daarna was hij twee jaar werkzaam bij zowel SDOB als OSV. Met die laatste club promoveerde hij naar de zondag derdeklasse, maar moest hij aan het eind van vorig seizoen het veld ruimen. Na een jaar ertussenuit te zijn geweest gaat de oefenmeester nu weer aan de slag. Als trainer van Buiksloot treedt hij indirect in de voetsporen van zijn vader.

”Buiksloot is een club met mogelijkheden. Ik zie het als een schitterende uitdaging” aldus Hillebrand, die door de week werkzaam is als projectleider jeugd- en jongerenwerk bij stichting Dock in Amsterdam-Noord. ”Ze hebben een gloednieuwe accommodatie. De aantrekkingskracht is hierdoor groter geworden. In deze buurt loopt er veel jeugdig talent rond. Daar kunnen we van profiteren. ” Buiksloot is momenteel verwikkeld in de strijd tegen degradatie. Vorig jaar degradeerde de ploeg ook al uit de tweede klasse. ”We kunnen nu geen concrete doelstelling uitspreken omdat het nog niet zeker is in welke klasse ze volgend seizoen uitkomen. Ze moeten nog behoorlijk wat punten pakken. Of ik bang ben voor een leegloop als ze degraderen? Eigenlijk niet. Ik denk dat we dit wel op kunnen vangen.”

Hillebrand gaat daarom de komende maanden al beginnen met inventariseren. ”Het contract is nu getekend, dus ik zal vaker mijn gezicht laten zien bij de club. Ik ben van plan om veel wedstrijden te gaan kijken van onder andere de A en de B-junioren. Vanuit daar gaan we verder werken naar het volgende seizoen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)