Home / slideshow / Marcel Valk acht duels geschorst: “Dan moet je op de blaren zitten”
Marcel Valk

Marcel Valk acht duels geschorst: “Dan moet je op de blaren zitten”

Marcel Valk mag de komende zeven wedstrijden niet op de bank van WV-HEDW plaatsnemen. De oefenmeester is geschorst vanwege een incident tijdens het duel tegen Zwaluwen ’30. Met de hoogte van de schorsing is Valk niet bepaald content. “Ik ben het eens dat ik iets verkeerd heb gezegd, maar niet met de hoogte. Acht wedstrijden vind ik simpelweg buiten proporties”, stelt Valk. Eén van die acht duels heeft hij dus inmiddels achter de rug.

Incident

“Wat de reden was van het incident? Wij zijn een team dat het enorm van het voetbal moet hebben”, begint Valk uit te leggen. “Ik vind dat het voetbal in het algemeen beschermd moet worden. De scheidsrechter moest binnen elf minuten ingrijpen, maar hij zei dat hij in de elfde minuut nog geen geel geeft. Dat is simpelweg geen reden om de gele kaart op zak te houden. Het werd uiteindelijk een opstapeling van gebeurtenissen. Als de betreffende speler van de tegenpartij dan later alsnog geel krijgt en dan de 1-0 scoort, loopt dat natuurlijk een beetje hoog op. Dat is niet goed, want je moet langs de lijn altijd de rust bewaren, maar dat is mij helaas ontschoten. Het is simpel: dan moet je op de blaren zitten.”

De trainer is van mening dat de bond rekening moet houden met de emotie rondom het duel. “Als je de emoties in de wedstrijd meeneemt dan moet je je beseffen dat een trainer wel eens wat roept waar hij niets van meent, maar wat niet mag. Maar goed: de straf is zo opgelegd, dus die moet ik accepteren.”

Langs de kant

De komende acht duels moet Valk hoe dan ook vanaf de zijlijn toekijken. “Ik ga langs het veld staan, al heeft mijn staf het uitstekend gedaan afgelopen zaterdag. Ik heb me er totaal niet mee bemoeid en als mijn assistent dan ook nog een gouden wissel heeft, dan is dat fantastisch om te zien. Het bevestigt dat we een fantastische groep hebben, zowel qua spelers als staf. Voor mij is mijn schorsing even een smetje en heel jammer, maar ik moet het accepteren.”

“Het is voor mij zeker moeilijk om niet als trainer bij het elftal betrokken te zijn”, vervolgt Valk. “Op dinsdag en donderdag is het gewoon heerlijk werken met de groep, en dan moet ik op zaterdag langs de kant staan. Ik ben nu op zaterdag enorm gespannen, maar het is een andere soort spanning. Het blijft namelijk in je zitten en je kan het niet kwijt. Ik weet echter dat de staf mijn rol uitstekend waarneemt. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Zinderend slot

WV-HEDW wacht een spannend slot van de competitie. De Amsterdammers staan op slechts één punt van koploper Scherpenzeel, waardoor het kampioenschap binnen handbereik is. “Het wordt een zinderend slot. Scherpenzeel heeft naar mijn mening een iets zwaarder programma, net zoals het vlak voor de winterstop was. Toen konden we voor een mooie inhaalrace zorgen. Wij moeten nu eveneens een mooie serie neerzetten. Voor de winterstop stonden we nog vier punten los, maar nu staan we er één achter. We zijn dus afhankelijk van Scherpenzeel, maar hebben vertrouwen in onze eigen kwaliteiten.”

Valk merkt momenteel een verschil in druk met toen WV-HEDW op de eerste plaats stond. “Het is eenvoudiger om te jagen dan om opgejaagd te worden. We zijn natuurlijk vanaf de winterstop opgejaagd, en dat hebben onze tegenstanders uitstekend gedaan, waardoor het ons punten heeft gekost. Nu zijn wij de jager”, aldus Valk, die de laatste drie competitieduels wél weer in zijn trainersvak mag staan.

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Azzouz (WV-HEDW) over goal van eigen helft: “Als ik geen andere opties zie, schiet ik”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)