Home / Algemeen / Marcin Kmiecik (FC Weesp): “Wij zijn niet stabiel genoeg”

Marcin Kmiecik (FC Weesp): “Wij zijn niet stabiel genoeg”

FC Weesp komt nog altijd niet uit de gevarenzone van de zondag tweede klasse B. Tegen concurrent Pancratius krijgen ze komend weekend een nieuwe kans om naar een veilige plek te klimmen. Spits Marcin Kmiecik blijft vertrouwen houden in zijn ploeg. “Ik denk dat alle wedstrijden voor ons cruciaal zijn.”

Kmiecek legt vooral de vinger op de zere plek. “Ik vind dat wij slordig zijn voor de goal en achterin teveel individuele fouten maken. Dan wordt het lastig om punten te pakken.” Vorig seizoen wachtte Weesp ook al tot het laatste moment om zich veilig te spelen en dit seizoen lijkt er hetzelfde te gebeuren. “Als je aansluiting wil hebben met de middenmoot of periodes wil pakken, moet je stabiliteit weten te vinden en daar schort het bij ons af en toe aan. Wij zijn gewoon niet stabiel genoeg.”

De spits is ook kritisch op zijn eigen prestaties van dit seizoen en omschrijft deze als ‘matig’. Voorlopig staat de teller voor Kmiecik op drie competitietreffers. “Ik vind dat ik fitter ben dan vorig jaar, maar ook dat ik de laatste tijd wat onrustig ben voor de goal. Er zitten wedstrijden tussen dat ik alleen op een eiland sta en geen kansen krijg of een aantal waarin ik goede kansen heb gemist.”

Desondanks blijft Kmiecik vertrouwen houden. “We verliezen toch minder vaak dan in het begin van het seizoen. Door veel gelijk te spelen (zes keer, red.), kunnen de ploegen onder ons niet over ons heen en houden we ook aansluiting met de ploegen boven ons.” Aanstaande zondag staat de wedstrijd op bezoek bij Pancratius op het programma, dat één plek boven Weesp staat op de ranglijst en het verschil is een punt. “Ik denk dat alle wedstrijden voor ons cruciaal zijn,” zegt Kmiecik, die de komende wedstrijd niet extra belangrijk vindt. “Als wij deze weg voortzetten en de dingen vallen net iets meer onze kant op, blijven wij er gewoon in.”

Foto: Koos van der Leest

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)