Marco Bragonje blijft bij ‘kweekvijver’ FC Aalsmeer (zondag)

Marco Bragonje staat ook volgend seizoen aan het roer bij het zondagelftal van FC Aalsmeer. De oefenmeester is momenteel bezig aan zijn tweede jaar als trainer van de derdeklasser, die als springplank moet gaan fungeren voor de zaterdag.

Het contract lag er al een tijdje, alleen de handtekening van Bragonje ontbrak nog. “Ik wilde graag wachten tot half januari voor het nemen van een beslissing. Ik ben van baan veranderd en moest even aankijken hoe dat met de trainingstijden zou uitpakken. Het blijkt geen probleem te zijn en ik wil graag verder bij FC Aalsmeer”, zegt hij tegenover Voetbal in Aalsmeer.

Momenteel bezet FC Aalsmeer de tiende positie in de zondag derde klasse A (West 2). Uit de eerste tien wedstrijden werden pas tien punten behaald. Desondanks wilde het bestuur graag door met de oefenmeester. “De resultaten rekenen we de trainer beslist niet aan. Hij heeft nog amper kunnen werken met een volledige spelersgroep. Niet normaal hoeveel absenties er dit seizoen elke week zijn. Dat heb ik zelden meegemaakt”, aldus zondagvoorzitter Rob Springintveld.

Het doel is om vanaf volgend seizoen meer jeugdspelers de overstap te laten maken naar het zondagelftal. Veel spelers kiezen ervoor om naar de zaterdag te gaan wegens het niveau (eerste klasse, red.). Bragonje: “De stap van de A1 naar het eerste elftal van de zaterdag is gewoon heel groot. Dat is alleen weggelegd voor de echte toptalenten. Daar moet je eerlijk in zijn naar de spelers die er net onder hangen. Dan is de optie om in mijn selectie te rijpen en beter te worden een heel goede tussenweg voor die jongens. Een kweekvijver is een groot woord maar aan zoiets moet je wel gaan denken. Ik heb vertrouwen in het plan en ik heb daar ook mijn eigen inbreng in teruggezien.”

Verslag Roy Baltus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)