Marco Bragonje verrast dat RODA’23 zijn contract niet verlengt

Zondag derdeklasser RODA’23 en trainer Marco Bragonje gaan aan het eind van het seizoen uit elkaar. De technische commissie laat weten dat het een puur beleidsmatige beslissing was en het niets met de kwaliteiten van Bragonje te maken heeft. Bragonje had het niet zien aankomen dat zijn contract niet werd verlengd.

Bragonje, zelf oud-speler van de club en in het verleden ook al trainer van divers jeugdteams, is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij de club uit Bovenkerk. Bragonje: “Ik was zeker verrast. Het was ook meer een mededeling dan dat we nog over de toekomst gesproken hebben. Ik werk momenteel met een jonge groep en er komt weer een goede lichting aan. Ik was dus nog niet klaar met mijn werk bij RODA’23. Het is jammer.”

Foto Koos van der Leest: Marco Bragonje (r) en zijn assistent Loek Verhaar (m)
Foto Koos van der Leest: Marco Bragonje (r) en zijn assistent Loek Verhaar (m)

“Gezien het feit dat er weer veel jeugdig talent voor de deur staat wil de vereniging een verandering van trainersstaf zien, zodat er weer vernieuwingen kunnen worden doorgevoerd en dat men met een frisse wind kan starten. De keuze heeft dus niets te maken met de kwaliteiten van deze oefenmeester maar is puur een beleidsmatige beslissing.”, aldus de technische commissie van de club.

Bragonje: “Het is niet zo dat we met ruzie uit elkaar gaan. Ik ga er alles aan doen om een zo goed mogelijk tweede helft van het seizoen te draaien. En natuurlijk ga ik ook verder kijken met het oog op komend seizoen. Ik ben een voetbaldier en wil volgend jaar graag weer voor een groep staan. Waar maakt me niet uit als ik maar een klik heb met een club.”

Naast het vetrek van Bragonje stopt de club ook de samenwerking met Loek Verhaar. De trainer van het tweede elftal was tien jaar aan de club verbonden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)