Home / Algemeen / Mario Rijnsburger verlengt contract bij FC Weesp

Mario Rijnsburger verlengt contract bij FC Weesp

Mario Rijnsburger staat ook volgend seizoen voor de groep bij zondag derdeklasser FC Weesp. De oefenmeester gaat hiermee voor zijn vierde seizoen bij de huidige nummer twee van de zondag derde klasse C, waarmee hij afgelopen seizoen degradeerde.

“Ik loop nu dertien jaar mee bij de club. Als speler heb ik afgebouwd bij Weesp en ik ben vervolgens een opleidingstraject ingegaan om mijn diploma’s te halen”, vertelt Rijnsburger. Na de Onder-23 en het tweede elftal nam hij drie jaar geleden het stokje van Karel Knaap over als hoofdtrainer. “Het is een beetje mijn clubje geworden. Ik heb het nog altijd naar mijn zin. Na een driejarenplan (opgesteld na zijn aantreden, red.) bekijken we het nu per jaar.”

Rijnsburger sprak met het bestuur en de spelersgroep over een langer verblijf. “Na drie jaar moet je toch kijken hoe de spelersgroep erin staat. Zij zijn blij met mij en het bestuur is ook tevreden. De degradatie vorig seizoen uit de tweede klasse was een tikje, dus we willen dit jaar weer omhoog.” Op tweederde van de competitie staat FC Weesp op een tweede plaats, één punt achter Bloemendaal. “We hebben de eerste periodetitel al, maar gaan natuurlijk voor directe promotie met het kampioenschap.”

Het doel is om van FC Weesp weer een stabiele tweedeklasser te maken. Daarvoor zal de club creatief moeten zijn in het zoeken naar kwaliteitsimpulsen voor de selectie. “Wij zijn geen club die de financiële middelen heeft om jaarlijks een hele selectie samen te stellen. Wij moeten het hebben van de doorstroming vanuit onze jeugd en spelers die op een lager niveau in de regio spelen, de potentie hebben en komen aanwaaien. Vanuit de A1 stromen er een paar jongens door, maar die spelen tweede klasse. Dat is gewoon echt te laag, de stap naar de senioren tweede of derde klasse is veel te groot. En dat terwijl we al geen hele brede selectie hebben. In de huidige situatie zal het voor de tweede klasse moeilijk genoeg worden.”

Foto boven: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)