Mario Rijnsburger gaat voor derde seizoen bij Weesp

Weesp heeft het contract van hoofdtrainer Mario Rijnsburger met één jaar verlengd. Ondanks het feit dat de ploeg hekkensluiter is in de zondag tweede klasse B zijn beide partijen tot een overeenkomst gekomen. Zo gaat Rijnsburger voor zijn derde seizoen bij Weesp.

”We hebben Mario zelf opgeleid. Hij is een jongen van de club,” zegt Arjan Geertsma, bestuurslid voetbalzaken. ”We willen graag een stabiele tweedeklasser zijn. De resultaten vallen dit seizoen vooralsnog tegen. Maar de spelers willen graag met Mario verder. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we erin blijven. We hebben nu weer de beschikking over ervaren spelers als Thijs Visser en Buddie Buddenberg die terug zijn gekeerd na langdurig blessureleed.”

Rijnsburger is content met zijn contractverlenging, maar erkent dat het geen makkelijk seizoen is. ”Na een aardig begin kwamen we in een vrije val terecht.  We raakten het vertrouwen kwijt doordat we een paar keer op rij verloren. We kregen in deze fase veel te makkelijk een tegendoelpunt, we gaven ze letterlijk weg op sommige momenten. Dit was heel frustrerend. Ik heb echter nooit gewanhoopt. Je probeert met de spelers te praten en te analyseren wat er misgaat. Het was belangrijk dat we de laatste wedstrijd voor de winterstop wisten te winnen, dat gaf een boost aan het team.”

weesp

Sindsdien gaat het een stuk beter met Weesp. Twee gelijke spelen en een overwinning op directe concurrent VVA/Spartaan volgden. De ploeg staat nog steeds onderaan de ranglijst, al is de achterstand op een veilige plek maar twee punten. Dit weekend wacht het uitduel bij DCG. ” We zijn nu helemaal compleet. De organisatie staat daardoor een stuk beter. We werken met vertrouwen naar deze wedstrijd toe.”

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)