Mario Rijnsburger opvolger Knaap bij FC Weesp

Zondag tweedeklasser FC Weesp heeft een opvolger gevonden voor Karel Knaap. Zijn assistent Mario Rijnsburger zal het komend jaar de eindverantwoording hebben over het eerste elftal van de zondag tweedeklasser. Dat werd tijdens de Nieuwjaarsreceptie bekend gemaakt.

Rijnsburger is een oud eerste elftal speler van FC Weesp (Rapiditas) en is al jaren verbonden aan de club. Al tien jaar maakt Rijnsburger deel uit van de technische staf van de club. Eerst was hij coach van de onder 23 en alter werd hij coach van het tweede elftal. Rijnsburger tekende een contract voor een jaar.

De nieuwe trainer Mario Rijnsburger staat op de bovenste rij derde van rechts
De nieuwe trainer Mario Rijnsburger staat op de bovenste rij derde van rechts

Rijnsburger: “De technische commissie heeft altijd gezegd dat ik mijn papieren moest halen. Afgelopen jaar heb ik mijn TC 2 gehaald. We gingen er vanuit dan Karel (Knaap, red,) nog een jaar zou blijven maar mijn tijd komt dus iets eerder dan ik verwacht had.”

Rijnsburger was de beoogde opvolger van Karel Knaap, die naar Hooglanderveen vertrekt, en de clubs en trainer waren er dus snel uit. Rijnsburger: “ Veel tijd hebben we inderdaad niet nodig gehad om tot een akkoord te komen.”

Ook de afscheid nemende coach Karle Kn aap was aanwezig op de Nieuwjaarsrecptie bij Fc Weesp
Ook de afscheid nemende coach Karel Knaap was aanwezig op de Nieuwjaarsrecptie bij FC Weesp

Rijnsburger kent het grootste deel van de spelersgroep. Niet alleen als trainer maar ook als medespeler in het verleden. Rijnsburger: “Dat kan een nadeel zijn  maar ik verwacht geen problemen. Ik ken die jongens al heel lang. 90% van de spelers ken ik goed.”

Rijnsburger maakte al heel wat trainers mee bij FC Weesp. Eerst was het Cor Smit. Daarna volgde Hennie Meijer en toen kwam Jos Krikke. Vervolgens waren het Charles Loots en tenslotte Karel Knaap. Komend seizoen is Rijnsburger dus de eindverantwoordelijke

Foto’s Herman Hermsen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)