Mark de Boer (Waterwijk) heeft “een te goede ploeg” voor de laatste plaats

Waterwijk is momenteel hekkensluiter van de zondag derde klasse D met nul punten uit zeven wedstrijden, nadat de Almeerders de hulp van B-junioren nodig hadden om zich veilig te spelen. Trainer Mark de Boer blijft ondanks de puntloze start vol vertrouwen. “Ik ben ervan overtuigd dat als wij één, twee of drie wedstrijden goed spelen en een resultaat halen, dat het ook gewoon los is.”

Op 24 juni speelde Waterwijk de allerlaatste nacompetitiewedstrijd tegen Dynamo (3-1) om zich veilig te spelen voor de derde klasse, negen dagen na de overschrijvingstermijn. Daar merken de Almeerders nog steeds gevolgen van. De Boer kon daardoor in de aanloop naar het nieuwe seizoen als nieuwe hoofdtrainer een minder mooi plaatje schetsen bij het aantrekken van nieuwe spelers: “Dan zeggen ze: ‘luister Mark, ik vind het hartstikke leuk, maar ik wil wel minimaal derde klasse spelen’ en dat kon ik op dat moment nou net niet beloven.”

De Boer kwam uiteindelijk bij jongens terecht die wel heel graag wilden, maar al een tijdje niks gedaan hadden. Van de eenentwintig man uit de selectie hebben er misschien wel zeventien een jaar niks gedaan. In de beker liep het voor Waterwijk nog prima, met zeven punten uit drie wedstrijden: “Dan kan je het nog een beetje verbloemen omdat iedereen in de opbouw zit.” Daarna stapelden de blessures zich op. “Van een jaar bijna niet belasten naar volledig belasten, dan weet je dat er veel blessures gaan komen.”

Volgens de oefenmeester zit zijn ploeg nu in de hoek waar de klappen vallen en zit het allemaal ook niet mee. “Als we er bij wijze van spreken met 7-0 afgaan en ik zeg dat we een uur goed hebben meegespeeld, reageert iedereen: ‘ik weet niet wat voor wedstrijd jij hebt gezien maar ik geloof er geen reet van.’ Toch is het echt zo.” Ondanks de slechte resultaten is de trainingsopkomst en de sfeer nog goed, daar waar er vorig seizoen soms maar met vier man werd getraind. “Donderdagavond zit iedereen gezellig in de kantine, voor-bespreken, voor-lol, noem het maar op. Dan is het zondag knokken met z’n allen en ook de derde helft, die moeten we dán maar winnen. Dat is de situatie waar we in zitten; we moeten ergens plezier uit halen.”

Het optimisme om niet te degraderen is groot, zegt De Boer. “We weten dat we nog heel veel kunnen en dat er nog veel rek in zit. We beseffen dat we heel hard moeten trainen en werken om de eerste punten binnen te halen. Maar ik ben ervan overtuigd dat als wij één, twee of drie wedstrijden goed spelen en een resultaat halen, dat het ook gewoon los is. Ik heb een te goede ploeg voor de plek waar ik nu sta.” De volgende competitiewedstrijd is tegen Roda’46 die een plek boven Waterwijk staan met twee punten. “Dan zal het een keer moeten gebeuren. Dan moet het een keer goed vallen.”

Tekst: Pablo Koch
Archieffoto: Henk Dil

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)