Mark Steur langer bij vierdeklasser Sporting Almere

Mark Steur staat ook volgend seizoen voor de groep bij Sporting Almere. De trainer van de Almeerders, die zich in de komende maanden gaat proberen om veilig te spelen in de zondag vierde klasse F, heeft dit deze week bekendgemaakt. “Ik heb voor aanvang van het seizoen een contract voor twee jaar, met daarin een afspraak dat we in december zouden gaan evalueren, getekend”, vertelt Steur.

Hoewel Sporting Almere een lastig seizoen beleeft, was de oefenmeester er snel uit. “Hoewel de resultaten minder zijn, heb ik het enorm naar mijn zin. Dat komt mede doordat de trainingsopkomst groot is. Twee keer per week sta ik met minimaal vijftien van de achttien man op het veld”, aldus Steur, die in de zomer het stokje overnam van Igor van Gelderen.

“Ik had van te voren wel verwacht dat we het lastig zouden krijgen, omdat enkele belangrijke spelers zijn vertrokken. Daarnaast zijn we anders gaan spelers en zijn er behoorlijk wat nieuwe spelers bijgekomen. Dan heeft het tijd nodig om op elkaar ingespeeld te raken”, vervolgt Steur.

De oefenmeester ziet de club, die werd opgericht na het faillissement van de amateurtak van Almere City FC, groeien. “In de jeugd worden stappen gemaakt. Zo spelen de C en B-junioren op een behoorlijk niveau.”

Volgens Steur zitten daar jongens tussen die op den duur de stap naar het eerste elftal kunnen maken. “Het is jammer dat wij geen A-junioren-selectie hebben. Daardoor ontstaat er een soort tweestrijd. Anderzijds wil ik er graag talenten bij hebben, maar het is ook belangrijk dat de stap niet te groot wordt. Daarom hoop ik dat we vanaf volgend jaar weer een A1 te hebben.”

Dankzij een nipte zege op TABA heeft Sporting Almere na de winterstop aansluiting gevonden met de grote middenmoot. “Hoewel we niet heel goed speelden, wisten we toch te winnen. Dat geeft vertrouwen met oog op het competitieslot. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat wij ons veilig gaan spelen.”

Kijk hier de stand en het programma in de zondag vierde klasse F.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!