Home / Algemeen / Mark Steur verlengt contract bij Diemen: “Niet na een jaar vaarwel zeggen”

Mark Steur verlengt contract bij Diemen: “Niet na een jaar vaarwel zeggen”

Mark Steur heeft ook volgend seizoen de leiding bij Diemen. Na een stroeve start heeft de zondag derdeklasser nu de juiste flow te pakken en lonkt zelfs een periodetitel. Begin deze week verlengde hij zijn contract.

“Wat je nu opbouwt met deze ploeg, ga ik niet na één jaar vaarwel zeggen. Ik wil ook geen clubhopper zijn”, zegt Steur. De 36-jarige oefenmeester kwam afgelopen zomer over van Sporting Almere en volgde in Diemen de vertrokken Gerrie Breugem (IVV) op. “We zijn gaan bouwen bij Diemen, dat hebben we van tevoren afgesproken. Na twee magere jaren met spelen tegen degradatie willen we nu een goede derdeklasser worden.”

Nadat Diemen even aanloop nodig had, met slechts drie punten in de eerste vijf wedstrijden, loopt het inmiddels behoorlijk goed. De nummer zes van de ranglijst is al zes duels op rij ongeslagen en voert de tweede periode aan. “Van tevoren zeiden we: laten we lekker in de middenmoot voetballen. Nu je zo dichtbij bent, moet je ook de ballen tonen en er vol voor gaan. Onderling houden we het rustig, al kan er in deze flow heel veel gebeuren.”

Steur hoopt met de club een stabiele derdeklasser te worden en te blijven. “En op een gegeven moment kijken of je een uitstapje naar de tweede klasse kan maken”, zegt hij er direct achteraan. “Daar zijn organisatorisch ook wat dingen voor nodig en daar zijn we druk mee bezig. Je visie op doorstroming van de jeugd, de dingen die voor de jongens geregeld worden. Allemaal belangrijke dingen als je straks naar de tweede klasse wil.”

Foto: Koos van der Leest

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)