Foto Hans van Beek

Mark van den Hoek wil weer bovenin meedraaien met DVVA

DVVA is goed van start gegaan in de zaterdag tweede klasse A. In de thuiswedstrijd tegen promovendus Reiger Boys werd met 4-1 gewonnen door het elftal van Sjaak Tersteeg. Mark van den Hoek speelde een belangrijke rol: de aanvaller maakte zelf twee doelpunten en was de aangever op de 2-0 van Brandon Humble. Van den Hoek kijkt terug op de wedstrijd van afgelopen weekend, zijn eigen fysieke gesteldheid en de kansen van DVVA dit seizoen.

Van den Hoek kijkt met een redelijk gevoel terug op de wedstrijd tegen Reiger Boys. Van den Hoek: “Ik heb zelf wel een prima wedstrijd gespeeld, maar ik vond het geen uitstekende wedstrijd van onze kant. Het was gewoon goed, zeker ook gezien het feit dat we geen overtuigende voorbereiding hebben gedraaid. Maar het scheelt wel dat veel spelers en de trainer er nog steeds zijn. Er zijn niet veel dingen veranderd en dat kan wel eens in ons voordeel werken.”

Mark van den Hoek wordt van het veld gedragen

De aanvallend ingestelde speler heeft de laatste jaren niet bijster veel gespeeld. Van den Hoek was twee jaar gestopt en had ook vorig jaar nog last van blessures. “Voor mijn gevoel heb ik wel veel gespeeld afgelopen jaar, maar door kleine blessures lag ik er ook steeds een tijdje uit. Als je het bij elkaar op telt, heb ik bijna een half seizoen gemist”, concludeert Van den Hoek, die zich ook nog niet topfit voelt. Van den Hoek: “Ik ben wel iets fitter dan vorig jaar, maar topfit noem ik het niet. Wel is de knieblessure, waar ik lang last van heb gehad, nu helemaal weg.”

DVVA speelde afgelopen jaar tot het einde mee om de titel in de zaterdag tweede klasse A en haalde zelfs de nacompetitie. Daar ging het tegen Almkerk mis. Van den Hoek hoopt ook dit jaar weer mee te spelen voor de prijzen. “Hopelijk kunnen we de lijn die we aan het eind van vorig seizoen in hebben gezet doorzetten. De groep is redelijk hetzelfde gebleven en de nieuwe jongens hebben zich geruisloos ingepast. Ik hoop en verwacht eigenlijk ook dat we gewoon bovenin mee kunnen doen.”

Mark van den Hoek DVVA

Dan moet komende zaterdag op bezoek bij Monnickendam weer een goed resultaat behaald worden. Toch is Van den Hoek op zijn hoede. Van den Hoek: “Monnickendam heeft namelijk gewoon een goede ploeg. Misschien hebben ze moeite met het opvangen van hun topscorer en één van hun buitenspelers. (Robin Schaaf vertrok naar Hollandia en Donny Reugebrink naar Go Ahead Eagles, red.) Maar het zal zeker geen makkelijke wedstrijd voor ons worden.” Van den Hoek hoopt in ieder geval weer belangrijk te kunnen zijn. “Voor een spits is het altijd lekker en mooi om een doelpuntje mee te pikken.”

Foto’s tekst: Hans van Beek (slide, boven), John Beckman (onder)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)