Marken geeft OFC (zaterdag) lesje in effectiviteit

OFC blijft stijf onderaan staan in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van leider Fred Holverda, die tijdelijk de honneurs waarneemt na het vertrek van Rick Kitzen, werd door Marken op een 2-5 nederlaag getrakteerd.

Met routinier Olaf Lindenbergh als laatste man – de voormalig profvoetballer van Ajax, AZ en Volendam moest voor de ervaring zorgen in de Oostzaanse defensie – begon OFC goed. Nick Kramer, samen met Adnan Barakat en Tolga Demirci in de zomer overgekomen van het zondagelftal, schoot na tien minuten recht op doelman Jeffrey Koreman. Waar de thuisploeg de kans op de openingstreffer liet liggen, maakte Marken deze wel. Vanuit de rebound tekende Rick Boes voor de 0-1.

Barakat kon de stand vervolgens gelijk trekken, alleen leverde zijn stiftje geen doelpunt op. Wederom kreeg OFC na het missen van een grote kans de deksel op de neus. Opnieuw was Boes trefzeker: 0-3. Vlak voor rust vond de thuisploeg de aansluiting. Nadat Kramer werd vastgehouden in het strafschopgebied, legde scheidsrechter Hemkes de bal op de stip. Vanaf elf meter was Barakat trefzeker. Toch was de 1-2 niet de ruststand, want nog voor de pauze bracht Marken de marge weer naar twee doelpunten. Boes voltooide zijn hattrick: 1-3.

Na de rust kwam OFC fel uit de kleedkamer. Het resulteerde al snel in een nieuwe aansluitingstreffer: uit een voorzet van Scotty Coolen kopte Eduard Lulaj van dichtbij raak. Hierna kregen de Oostzaners kansen genoeg. Barakat schoot een vrije trap op de kruising, die er vervolgens via het hoofd van doelman Koreman ook niet inging. Bovendien miste een kopbal van invaller Rochito Groenhart het doel.

Waar de gastheren verzuimden op gelijke hoogte te komen, maakte Marken tien minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde. Arno Boes krulde de bal, na een uitgespeelde aanval, in de verre hoek: 2-4. Uiteindelijk bepaalde René Commandeur de eindstand op 2-5. Zo wacht de hekkensluiter nog altijd op de eerste zege. De achterstand op EDO, dat voorlaatste staat, blijft vijf punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.