Home / slideshow / Marlou Peeters nieuwe trainster Wartburgia Vrouwen: “In de top meedraaien”
Marlou Peeters

Marlou Peeters nieuwe trainster Wartburgia Vrouwen: “In de top meedraaien”

Marlou Peeters is na de zomer de nieuwe hoofdtrainster van Wartburgia Vrouwen. De oud-profvoetbalster, die uitkwam voor Willem II, VVV-Venlo en PSV/FC Eindhoven, kijkt enorm uit naar de samenwerking met de club en spelersgroep. “De ambitie is om volgend seizoen mee te draaien in de top van de topklasse”, vertelt de 29-jarige Peeters.

Start van trainerscarrière

De talentvolle trainster had aan het einde van haar actieve carrière veel last van blessures, waardoor ze op aanraden van haar artsen moest stoppen met voetballen. De liefde voor de bal kon ze echter niet bedwingen en dus koos ze voor een trainersloopbaan. Die begon in Noord-Brabant bij RKVV Zwaluw VFC. “Ik kreeg eigenlijk direct de uitdaging om een tweede mannenelftal te trainen, dat destijds Hoofdklasse Reserve speelde. Dat was een super toffe uitdaging. Uiteindelijk ging de hoofdtrainer van het eerste elftal elftal weg, dus toen ben ik doorgeschoven. Hoe dat was? Dat was bizar, want ik was 24 jaar oud. Eerlijk gezegd was het voor dat team toen een frisse wind, waardoor de klik er was. Daar heb ik onwijs veel van geleerd.”

Liefde voor vrouwenvoetbal

Peeters deed de afgelopen vijf jaar veel meer ervaring op, bij zowel jongens- als meidenelftallen. Daardoor kwam ze erachter dat haar hart bij het vrouwenvoetbal ligt. “We kunnen gewoon nog zoveel verbeteren binnen het vrouwenvoetbal, zeker in Nederland”, legt ze haar keuze uit. “Alleen al het niveau moet de komende tijd omhoog. Dat is momenteel natuurlijk al aan de gang, omdat meer meiden gaan voetballen.”

“Bovendien is het vrouwenvoetbal de laatste jaren populairder geworden door de winst van het EK en de prestaties van de Leeuwinnen. Als vanaf de onderkant veel talent erbij komt, dan wordt de bovenkant vanzelf beter. Dan is het echter wél belangrijk dat we de onderkant goed moeten begeleiden. Daar wil ik graag de komende jaren mijn steentje aan bijdragen. Volgend seizoen mag ik dat weer doen op een hoger niveau, dus daar kijk ik enorm naar uit.”

Uitdaging bij Wartburgia

De voormalig middenvelder was blij verrast toen ze een aantal weken geleden een belletje kreeg van Wartburgia-trainster Linda Bos, met wie ze ooit samen in de eredivisie zaalvoetbal speelde. “Via haar ben ik met de club in contact gekomen. Vervolgens heb ik met het bestuur een gesprek gevoerd en toen is alles rondgekomen. Het was altijd mijn ambitie om op een hoog niveau training te geven. Ik heb natuurlijk op vroege leeftijd mijn TC2-diploma gehaald. Het is natuurlijk super gaaf om te worden gevraagd bij het hoogste niveau van het amateurvoetbal. Mijn droom is om zo stap voor stap verder te gaan.”

Peeters is dan ook meer dan benieuwd wat ze met de spelersgroep kan bereiken. “Inmiddels heb ik de meiden allemaal gesproken, maar hen nog niet kunnen zien of met ze kunnen trainen. Het was namelijk precies in de coronatijd dat we met elkaar in contact kwamen. Ik heb echter voldoende vertrouwen dat we volgend seizoen een kwalitatief goede selectie hebben die in de top kan meedraaien”, aldus Peeters.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Marlou Peeters

Samya Hassani in vier jaar profvoetbalster: “Altijd in mezelf blijven geloven”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)