Mohammed El Jaouhari

Marokkaanse verrassing voor Buiksloot: “Hoop mijn droom waar te maken”

Zes maanden geleden kwam Mohammed El Jaouhari vanuit Marokko naar Nederland. In zijn vaderland was de aanvaller profvoetballer bij MAS. Daar bleef een doorbraak uit en inmiddels is hij terecht gekomen bij zaterdag derdeklasser Buiksloot. Ondanks de flinke stap terug geeft El Jaouhari zijn profdroom nog niet op.

De geboren Marokkaan doorliep de hele jeugd van MAS, ook bekend als Maghreb Fes, en kreeg zelfs een vijfjarig contract. Een kans op een basisplaats bleef echter uit bij de club op het tweede niveau van Marokko, waar oud-prof Tak Sektioui (ex-AZ en Willem II, red.) trainer is. “Uiteindelijk belandde ik op het derde niveau. Na zes maanden besloot ik het in Nederland te gaan proberen.”

In Nederland kwam de 23-jarige aanvaller terecht bij Buiksloot. Daar maakte hij tijdens de voorbereiding indruk met negen treffers. Mede daardoor bereikte de derdeklasser de knock-outfase van de districtsbeker. “Het is leuk bij Buiksloot. Ik speel hier nu als links- of rechtsbuiten. Maar het niveau mag voor mijzelf wel wat hoger”, zegt hij kritisch. “Ik wil mij als speler verder ontwikkelen om volgend jaar de stap naar de Tweede Divisie te maken.”

El Jaouhari, die opvallend goed Nederlands spreekt voor iemand die pas zes maanden in Nederland is, blijft zijn profdroom houden. Daar werkt hij naar eigen zeggen ‘keihard’ voor. “Ik hoop die droom ook waar te maken. Ik train heel hard en mijn manager Bilal Ched-Dadi (speler van competitiegenoot HBOK, red.) helpt mij ook met alle zaken eromheen.”

Foto: MAS

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)