Martijn Tjon-A-Njoek (Legmeervogels) vertrekt naar Hoofddorp: “Het is toch mijn club”

Acht jaar na zijn vertrek uit Hoofddorp gaat Martijn Tjon-A-Njoek weer in zijn woonplaats voetballen. De 29-jarige spits komt over van competitiegenoot Legmeervogels en is één van de drie versterkingen voor de zondag eersteklasser.

Eigenlijk heeft Tjon-A-Njoek zijn oude jeugdclub, waar hij begon met voetballen en na een paar uitstapjes ook een jaar in het eerste elftal speelde, nooit uit het oog verloren. “Ik ben hier opgegroeid, mijn vader heeft er zo’n vijftien jaar training gegeven en mijn vrienden hebben hier altijd gespeeld. Als ik bij een andere club zat, kwam ik vaak na mijn wedstrijd bij Hoofddorp een biertje doen met vrienden. Ik ben blij dat ik weer lekker dicht bij huis kan voetballen. Dit is voor mij twee minuten lopen.”

Vorig seizoen sprak de spits al met trainer Jethro Abram. Destijds koos Tjon-A-Njoek voor Legmeervogels. Daar kon hij ook langer blijven. “Ik heb het naar mijn zin bij Legmeervogels, het zijn aardige mensen en de club is altijd goed voor mij geweest. Ik heb ook heel lang getwijfeld vanwege de komst van Roy van der Mije. Maar dat Hoofddorp toch mijn club is, en ik daar op hetzelfde niveau kan spelen, gaf voor mij de doorslag.”

Na Rijnvogels, Rijnsburgse Boys, OFC en Legmeervogels wordt Hoofddorp zijn vijfde club in vijf jaar. “Ik ben wel van plan om lang bij Hoofddorp te blijven. Ik word er ook niet jonger op”, zegt Tjon-A-Njoek over zijn toekomstplannen. Komend weekend komt hij zijn nieuwe ploeggenoten tegen, wanneer hij met Legmeervogels op bezoek gaat in zijn woonplaats. De spits zal Hoofddorp niet sparen. “Ik speel nu nog voor Legmeervogels en wij moeten ervoor zorgen dat we erin blijven. Het staat zo dicht bij elkaar. Zondag moet er gewonnen worden. Hopelijk kan Hoofddorp het in de andere wedstrijden doen.”

Naast Tjon-A-Njoek heeft Hoofddorp zich voor volgend seizoen met nog twee spelers van competitiegenoten versterkt. Linksback Gairvyno Zeefuik komt over van JOS/Watergraafsmeer, terwijl Soeremly Te Vrede (speelt in de zaal voor ASV Lebo) promovendus DSOV verruilt voor de huidige nummer elf van de ranglijst.

Foto’s Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!