Home / Algemeen / Martin van Ophuizen gaat voor vijfde seizoen bij Purmersteijn

Martin van Ophuizen gaat voor vijfde seizoen bij Purmersteijn

Zondag eersteklasser Purmersteijn heeft tijdens het trainingskamp in Papendal bekend gemaakt dat de contracten van hoofdtrainer Martin van Ophuizen en zijn assistent Marco Daman met één seizoen zijn verlengd. Van Ophuizen gaat daarmee voor zijn vijfde seizoen bij de koploper van de eerste klasse A.

Waar beide partijen in het verleden pas in de lente met nieuws naar buiten kwamen, wilden ze nu sneller duidelijkheid hebben over de toekomst. “Dat was de wens van zowel ons als de club. Vorig jaar merkten wij dat er binnen de spelersgroep een beetje onrust kwam doordat onze toekomst nog niet bekend was. Dat wilden wij nu voor zijn.” Eind december werd het eerste oriënterende gesprek gevoerd, daarna ging het snel. “Wij delen dezelfde ambitie en onze werkwijze past bij Purmersteijn. Ik heb helemaal niet hoeven twijfelen om bij te tekenen.”

Foto Jose Mol | Martin van Ophuizen en Marco Daman (r)

Naast Van Ophuizen blijft ook assistent Marco Daman, tevens technisch manager, langer aan de Purmerenders verbonden. Dat speelde een grote rol voor Van Ophuizen. “Buiten dat hij een hele goede vriend van mij is, heeft hij ook dezelfde visie als ik. De manier waarop wij over voetbal denken, past bij elkaar. We zijn samen met dit project bezig en zullen dit ook samen voortzetten. Wij voelen elkaar goed aan en vullen elkaar aan waar nodig. Dat maakt ons een factor voor elkaar waardoor we het maximale eruit kunnen halen, zowel persoonlijk als voor de spelersgroep.”

Ook na drieënhalf seizoen heeft de oefenmeester het nog steeds erg naar zijn zin in Purmerend. “De club is in beweging. Op elk front zitten we in een goede flow. De accommodatie wordt volgend seizoen vernieuwd, het bestuur straalt veel rust uit. Op de korte termijn willen we, zeker na vorig seizoen, promoveren. Ik ben ervan overtuigd dat wij ook op een hoger niveau meekunnen. Op de middellange termijn willen we een rol van betekenis spelen op een hoger niveau en ons verder doorontwikkelen. Onze manier van spelen zal hierin altijd centraal blijven staan. Er zit in ieder geval nog genoeg rek in.”

Foto boven Purmersteijn: Marco Daman (l, assistent-trainer) en Martin van Ophuizen (r) ondertekenen op Papendal hun nieuwe verbintenis

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)