Foto Jos Spitteler
Foto Jos Spitteler: Martin van Egmond maakt de overstap van Diemen naar TOG

Martin van Egmond (Diemen) kijkt uit naar terugkeer in Ouderkerk

Aanstaande zondag staat er in de derde klasse C een pikante ontmoeting tussen Ouderkerk en Diemen op het programma. Afgelopen seizoen streden beide clubs nog in een beslissingsduel om het kampioenschap in de vierde klasse F. Diemen won de beslissingswedstrijd om het kampioenschap met 0-1. Martin van Egmond, toen nog trainer van Ouderkerk, keert zondag als trainer van Diemen voor even terug op het oude nest.

Van Egmond kijkt uit naar zondag: “Het is leuk om terug te keren. Het is natuurlijk een nieuw seizoen, dus de ambiance zal iets anders zijn dan bij die beslissingswedstrijd. Maar wedstrijden tussen Ouderkerk en Diemen worden altijd goed bezocht”. Na de verloren beslissingswedstrijd tegen Diemen wist Van Egmond alsnog met Ouderkerk te promoveren via de nacompetitie. Het verschil op de huidige ranglijst is twee punten in het voordeel van Diemen. “Ik ga er natuurlijk vanuit dat Diemen wint. Daar gaan we vol voor.”

Foto Jos Spitteler

Van Egmond betwijfelt of het een voordeel is dat hij veel spelers kent van Ouderkerk. “Ik weet welke spelers er spelen, dus daar heb ik wel een strijdplan voor bedacht. Maar ik heb elke week een strijdplan. Zij kennen mij en ik ken hun.” Van Egmond heeft in aanloop naar de wedstrijd geen contact met spelers van Ouderkerk. “Ik zie ze zondag wel.”

Diemen staat momenteel op de vierde plaats en voert een brede middenmoot aan. Van Egmond wil zich nog niet rijk rekenen. “We zijn nieuw dit seizoen in de derde klasse, dus in eerste instantie willen we ons gewoon handhaven. Alles wat we daar bovenop kunnen bereiken, is meegenomen.”

Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)