Home / Algemeen / Martin van Egmond gaat voor tweede seizoen bij TOG

Martin van Egmond gaat voor tweede seizoen bij TOG

Zondag vierdeklasser TOG heeft het contract van trainer Martin van Egmond één seizoen verlengd. De oefenmeester is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen in Amsterdam-Oost, waar hij met de promovendus op een negende plaats staat in de zondag vierde klasse F.

Na twee gesprekken, waaronder een evaluatie van de eerste seizoenshelft, waren de club en trainer eruit over een langer verblijf. “TOG wil stappen maken en daar zijn we dit seizoen mee begonnen toen ze uit de vijfde klasse zijn gekomen. Bij een evaluatie kom je tot de conclusie dat we dit verder kunnen uitbreiden. Dan hebben we het over de organisatie rondom de selectie, de regels die we met elkaar afspreken en hoe alles gefaciliteerd wordt.”

De clubleiding is erg tevreden over de oefenmeester. “Zowel als trainer als persoon”, zegt Mike Boot, voorzitter van de technische commissie. “Als trainer heeft hij een vrij directe manier van communiceren, maar zodra je daar aan gewend bent, is Martin een hele fijne kerel. We zijn met hem een traject gestart om iets op te bouwen en op termijn een stabiele vierdeklasser te worden. Daar is Martin uitermate geschikt voor.”

Van Egmond heeft het zelf ook erg naar zijn zin bij TOG. “Het streelt je wel als trainer wanneer ze zoveel lovende woorden over je hebben. TOG is een hele warme club, ik heb het hartstikke naar mijn zin en buiten de Amsterdamse gezelligheid (‘ongekend dat de kantine elke zondag bomvol zit’) zijn we nu bezig met een stukje ‘prestatie’ toe te voegen.”

Met een negende plaats (slechts één punt boven de nacompetitiestreep, red.) halverwege het seizoen in de zondag vierde klasse F blijft handhaving de doelstelling voor de Amsterdammers. “Ik denk ook dat het haalbaar is. Meer zou je eigenlijk niet mogen verwachten van een promovendus. Volgend seizoen willen we weer een stapje zetten en meedoen om de bovenste plaatsen. We willen met TOG een rol van betekenis gaan spelen in de vierde klasse.”

Foto boven: TOG-voorzitter Pelle Aardwerk en trainer Martin van Egmond tijdens de contractondertekening vorig seizoen

Send this to a friend