Martin van Egmond laat TOG na twee jaar achter zich

Martin van Egmond heeft besloten na dit seizoen te vertrekken bij TOG. De oefenmeester verlengt zijn aflopende contract bij de zondag vierdeklasser niet en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Dinsdagavond maakte hij bekend bezig te zijn aan zijn laatste seizoen. Tijdens de winterstop zette Van Egmond alles op een rij en kwam tot de conclusie voor iets nieuws te kiezen. “Mijn prestatiedrang en ambities liggen hoger dan de vierde klasse. Ik denk dat ik het maximale uit de groep heb gehaald en dat dit het plafond is. Als je nieuw bent bij een club kijken de spelers een beetje tegen je op. Maar wanneer dat op een gegeven moment te eigen wordt, is het mooi geweest.”

Desondanks heeft de oefenmeester geen seconde spijt gehad van zijn keuze om trainer van TOG te worden. “De club is fantastisch en het is mooi om te zien wat de vrijwilligers allemaal voor de club over hebben. Ik raad elke trainer aan om bij TOG aan de slag te gaan. Bij mijn vorige clubs (Diemen en Ouderkerk, red.) heb ik altijd bovenin meegedraaid, met TOG moesten we vechten voor degradatie. Daardoor ben ik als trainer sterker geworden.”

Momenteel bezetten de Amsterdammers de zesde plaats in de zondag vierde klasse G. Vorig seizoen speelde de promovendus zich ruim voor het einde van het seizoen veilig. “Bij TOG was het vaak zo dat het schommelde tussen de vierde en vijfde klasse. Als een jojo. Dit seizoen is de doelstelling om bij de eerste vijf te eindigen. Ik leg de lat graag hoger.”

Verslag Roy Baltus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!