Martina bezorgt Zeeburgia tweede competitiezege van het seizoen

Zeeburgia heeft in de eerste klasse A de tweede overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Reda Achkari versloeg op eigen veld SO Soest. Javier Martina was de gevierde man. De oud-prof scoorde zondag twee keer: 2-0.

Javier Martina zette Zeeburgia zondagmiddag binnen tien minuten op voorsprong. De oud-prof werkte een voorzet van Gilermo Pengel op keurige wijze achter de doelman. Ruim vijf minuten later leek Chelton Linger de voorsprong te verdubbelen. De voormalig speler van Swift kreeg de bal op een presenteerblaadje van Martina, maar voor een leeg doel schoot hij hoog over.

Kort daarna kregen ook de gasten de eerste echte kans van de middag. Buitenspeler Majid Ghaddari kapte op knappe wijze drie man uit, maar net op het moment dat hij wilde uithalen gooide een speler van Zeeburgia zich voor het schot.

Na de eerste twintig minuten zakte het spel een beetje in. Pas in de 33ste minuut veerde het handjevol aanwezige toeschouwers op toen Linger probeerde te scoren uit een omhaal. Enkele minuten later verscheen ook Martina weer in kansrijke positie. Aan de rechterkant zette hij knap door. De doelman van Soest kon zijn inzet maar net uit de hoek tikken.

Soest werd in het eerste bedrijf nauwelijks gevaarlijk. Het probeerde het voornamelijk met schoten uit de tweede lijn. In het tweede bedrijf werden de bezoekers sterker doordat Zeeburgia het verzuimde om de trekker over te halen. Zo stuitte Gideon Emanuels na ruim een uur spelen op de benen van Zeeburgia-doelman Eric Antwi en schoot Hakim Boudchourt de bal van een meter of vijftien over het doel van Soest.

Aan de andere kant kregen de gasten diepe in de tweede helft de kans op de gelijkmaker, maar Antwi haalde het leer op gelukkige wijze uit het doel. Daardoor kon Martine, die eerder onder meer speelde bij Ajax en FC Dordrecht, vlak voor tijd het duel definitief in het voordeel van de Amsterdammers beslissen. Uit de counter schoot hij de 2-0 binnen.

“In de eerste helft verzuimden we om de 2-0 en 3-0 te maken”, zag Achkari. “Toch ben ik enorm tevreden met de drie punten. Zeker, omdat we vorige week op lullige wijze op eigen veld verloren van Nieuw-Utrecht.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto Mario Wormhoudt: Javier Martina