Martinus-AGB duel van de week

De topper in de zondag derdeklasse C tussen het Amstelveense  Sporting Martinus en AGB, de nummers één en drie van de ranglijst, is dit keer de wedstrijd van de week. Tevens zijn het de koplopers in de strijd om de tweede periode.  Het Amsterdamsche Voetbal zal weer een samenvatting van het duel maken. Eerder dit seizoen werd het op Sportpark Ookmeer 1-1.

Sporting Martinus zal aanstaande zondag niet in de gebruikte opstelling spelen omdat trainer Rob Wever twee vaste waarde op het middenveld moet missen vanwege vakantie. Wever: “De afgelopen weken heb ik daar al rekening meegehouden. In de oefenduels tegen Aalsmeer en ZSGOWMS heb ik Meerhoff en Verhoogt aan de kant gehouden en gespeeld in de opstelling die ik voor aanstaande zondag voor ogen heb. Dat is goed gegaan”.  Beide duels eindigden trouwens in 1-1

Voor beide team wordt het eerste wedstrijd na de vorstperiode en het is direct een hele belangrijke. Het gat op de ranglijst tussen de nummer één en drie is groot. De achterstand van Martinus bedraagt maar liefst veertien punten. In de strijd om de tweede periode is dat een heel ander verhaal. AGB heeft drie punten meer dan de Amstelveners maar het doelsaldo van Martinus is een stuk beter. Bij winst van de thuisploeg heeft het alles in eigen hand en zou het op 7 april met een zege op DWS de periode binnen kunnen halen. Als AGB zondag wint kan het na afloop een feestje vieren. De eerste periode was gewonnen door RKDES, de oude ploeg van Rob Wever.

Wever: “AGB is echt een team. Dat heb ik in de uitwedstrijd ook gezien. Ze spelen erg gedisciplineerd. Of ze het beste team van de afdeling zijn weet ik niet maar ze staan natuurlijk niet voor niets bovenaan”.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!