Martinus doet VVA/Spartaan veel pijn

Het Amstelveense Sporting Martinus heeft haar eerste zege van het seizoen binnen. En niet zomaar eentje. De ploeg van Rob Wever won het uitduel met het op de tweede plaats staande VVA/Spartaan met 2-3. Het duel begon met een minuut stilte.

Gabriel Rietveld, een speler van de E5 van Sporting Martinus, kwam afgelopen week om het leven na een verkeersongeluk. De jonge Martiniaan werd slechts negen jaar oud. Met een indrukwekkende minuut stilte en rouwbanden herdacht de club de jonge speler.

Een indrukwekkende minuut stilte vooafgaand ana het duel

Met veel strijd liet Martinus vanaf het beginsignaal zien dat het voor niets minder was gekomen dan drie punten en om zo de eerste overwinning van het seizoen te behalen. Door veel druk te zetten probeerde de Amstelveners het Spartaan het voetballen onmogelijk te maken. Voor het publiek was het aangenaam om te zien dat beide ploegen wilden voetballen. Zo ontstond er dan ook ene iopen en boeiende wedstrijd.

Mick Wever, de zoon van de trainer, die in de basis stond ten koste van Arabi El Abdessadak, opende met een snoeihard schot in de kruising de score. Een wereldgoal. Spartaan zet wat meer druk en probeert de aansluiting te krijgen. Toch waren het de Amstelveners die wederom doel troffen. Na 35 minuten was het weer raak. Wismeijer passeert aan de rechterkant zijn tegenstander en stelt Thomas Delleman in staat om de 0-2 te maken. Toch had Spartaan iets comfortabeler de rust in te gaan maar een vrije trap raakt, buiten het bereik van doelman Den Heeten, de paal.

Het rustmoment heeft de thuisploeg goed gedaan. De scherpte bij Martinus is zoek en Said El Hattachi profiteert en brengt Spartaan wat dichterbij. Zoals wel vaker dit seizoen lijkt het dan als nog mis te gaan voor de ploeg van Rob Wever. Door het opstropen van de mouwen herpakt zijn ploeg zich. Ook het inbrengen van El Abdessadak als aanspeelpunt voorin pakte goed uit. Na iets meer dan een uur spelen verdiend hij een strafschop als hij na een actie de bal op de hand van Spartaan verdediger ziet verdwijnen. Penalty specialist Mark Nipius maakt vanaf elft meter geen fout en brengt de marge weer op twee, 1-3.

Mark Nipius heeft Martinus vanaf elf meter op 1-3 gezet

De thuisclub zet in het laatste half uur alles op alles om dichterbij te komen. Martinus komt in het nauw en moet zelfs met tien man verder na een rode kaart. Het duurt echter tot de slotfase van de wedstrijd voordat de aansluitingstreffer valt. Evert van de Linden is de doelpuntenmaker na wat gerommel in het strafschopgebied. VVA/Spartaan raakte daarna nog de lat en ziet een bal van de doellijn gehaald worden. Een treffer zou er niet meer vallen zodat Martinus haar eerste zege van het seizoen boekt en VVA/Spartaan een gevoelige tik te verwerken krijgt.