Martinus houdt ZSGOWMS knap op 1-1

Sporting Martinus heeft in de zondag derde klasse C een punt overgehouden aan het duel tegen ZSGOWMS (1-1). Op een goed bespeelbaar kunstgrasveld had ZSGOWMS, met name in de tweede helft, meer aanspraak op de zege.

In de eerste 25 minuten van de wedstrijd is het vooral de thuisploeg dat het meeste lef toont en laat zien dat het een resultaat wil behalen tegen het sterker geachte ZSGOWMS. De ploeg van trainer Kees Koedood creeert daardoor ook de beste kansen

De grootste kans is er pas na bijna een half uur spelen als Martinus spits Omar Tissoudali een zwakke terugspeel bal kan onderscheppen en een op een door mag richting keeper Robin Thiel.

Diezelfde Thiel begaat dan de overtreding door Tissoudali neer te halen in het eigen strafschopgebied. Een penalty voor Sporting Martinus en een gele kaart (en dus geen rode) voor Thiel die tot zijn

eigen verbazing mocht blijven staan. Thiel: “Ik liep al naar de zijlijn”. Tissouladi gaat zelf achter de bal staan en schiet zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong.

slide

De gasten uit Amsterdam Osdorp zetten na het tegen doelpunt wat aan en dringen Martinus terug op eigen helft. Op slag van rust krijgt Martinus aanvoerder Marc Nipius via een scrimmage in de eigen zestienmeter de bal tegen de arm maar scheidsrechter Wulf kan vanaf zijn positie niet goed beoordelen of dit daadwerkelijk spelbederf is een wuift een eventuele strafschop weg. De bal wordt weggewerkt maar komt net zo snel weer terug richting het doel van Martinus keeper Jari Helle. ZSGO aanvaller Marco Mulder omspeelt de Martinus doelman en kan dan met links vrij binnen schieten. Hij kiest er echter voor om de bal terug te halen en voor te geven aan de meegelopen Jurgen Ceder die vanaf vijf meter faalt door de bal naast het doel van de pas 17-jarige debutant Helle te schieten.

ZSGO komt sterker uit de kleedkamer dan Martinus en krijgt de kansen via Mulder, Ceder en Suvakci maar steeds  is Helle die zijn team op de been houdt.

Ondanks de aanhoudende regen bleef het veld zeer goed bespeelbaar

In de 65ste minuut is het toch raak. Een corner van ZSGO komt bij Serdal Suvakci die de bal vrij kan aannemen op de rand van de zestien en die vervolgens met een droge knal in de lange hoek voor de 1-1 zorgt.

De Amsterdammers hebben het beste van het spel maar kunnen dit niet uitbetalen in doelpunten. Martinus wordt iets slordiger maar ze blijven knokken voor dat ene punt. Dave Castillo is met een afstandschot en een kopbal nog dicht bij een stunt voor de thuisploeg maar de uitstekend keepende Thiel houdt ZSGO in de race.