Martinus komt ondanks inhaalslag tekort voor promotie

Sporting Martinus is ook volgend seizoen vierdeklasser. De ploeg van Ron Gerlof had via de extra nacompetitie nog een kans om promotie af te dwingen, maar slaagde daar in de poulefase niet in. Een overwinning op DSS was noodzakelijk om nog kans te maken, alleen kwamen de Amstelveners na een inhaalslag tekort met een 2-2 gelijkspel.

Op het veld van BSM in Bennebroek was derdeklasser DSS het eerste uur de bovenliggende partij. De Haarlemmers moesten winnen voor lijfsbehoud en dat was in de eerste helft duidelijk te zien. Al na twee minuten opende DSS de score. Een voorzet van Lars van Alten belandde bij Tom Heiligers, die de ploeg op een 1-0 voorsprong schoot. Martinus was zoekende in de openingsfase en kreeg na tien minuten nog een tegendoelpunt te verwerken. Een hoekschop van Frank Greuter werd eerst nog door de Amstelveense verdediging weggewerkt, maar nadat de bal opnieuw voor het doel werd gebracht kon Van Alten raak koppen: 2-0.

Martinus - DSS

DSS zat op rozen en voor Martinus werd het nog een lastig karwei om kans te maken op promotie. In de eerste helft was Martinus voornamelijk beperkt tot het tegenhouden van de Haarlemers, na de rust kwamen de Amstelveners wat beter aan voetballen toe. Het leverde na 72 minuten een belangrijke aansluitingstreffer op via Jan Sjerp, die van twintig meter met de buitenkant van zijn voet uithaalde. De rollen waren meteen omgedraaid, want in de slotfase kwam DSS er niet meer aan te pas.

Een gelijkmaker zat er voor Martinus echter niet in. Eerst raakte Dai Nagashima de paal, vervolgens moest een verdediger van DSS de bal van de lijn halen. In de blessuretijd was het wel raak. Dave Castillo besloot zijn goede actie met de gelijkmaker, in zijn laatste wedstrijd voor Sporting Martinus. Verder dan de 2-2 kwamen beide ploegen niet.

Doordat MSV ’19 met ruime cijfers (4-0) van Forza Almere won, gaat de ploeg uit Montfoort over Martinus en DSS heen. Zij promoveren naar de derde klasse, DSS krijgt zondag tegen OSV nog een herkansing voor een plek in de derde klasse en Sporting Martinus blijft vierdeklasser.

Foto’s: www.martinianen.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!