Martinus met 9 man naar punt

Sporting Martinus heeft een punt overgehouden aan het uitduel met DSS. Vorig seizoen werd er nog met 5-0 verloren in Haarlem. Knapper is het nog doordat de Amstelveners het duel met negen man eindigden. In de slotfase stond het zelfs nog 2-0 voor DSS dat de overwinning al dacht binnen te hebben. Uiteindelijk werd het dus 2-2.

Waar het handjevol publiek op het Pim Mulier stadion in Haarlem nog maar net een plekje had gevonden, stond de 1-0 al op het scorebord. Sporting Martinus startte, net als in de bekerduels tegen Legmeervogels en AFC, verre van scherp. De eerste de beste bal breed werd onderschept en fraai over doelman Angelo Thomas heen gespeeld: DSS op 1-0.

Nadat Sporting Martinus wakker was geschud ging het beter. Het drong DSS terug op eigen helft en met enkele halve kansen voor Delleman en Brahim was het gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker. Tot aan de twintigste minuut kende Sporting Martinus, op de vroege tegengoal na, geen enkel probleem met de tegenstander. Daarna werd het slordig, onrustig in de ploeg en nam DSS het heft in handen. Het dieptepunt volgt na een half uurtje spelen als Faysal Fakhor volkomen onnodig rood pakt wegens natrappen.

Sporting Martinus is dan even de weg kwijt en speelt zeer slordig en creëert zelf amper nog kansen. We lijken te gaan rusten met een 1-0 tussenstand, als DSS vanuit het niets een penalty krijgt. Een keiharde schwalbe en de arbiter wijst naar de stip. Als de thee al wordt ingeschonken in de kantine komt de thuisclub op 2-0.

Na rust zakt DSS terug, het heeft vrede met deze tussenstand, en laat Sporting Martinus het spel maken. De tien kunnen echter maar moeizaam de aanvallers bereiken en de doelman van DSS wordt amper getest. De beste kans is zelfs voor de thuisploeg, maar Angelo Thomas, die de voorkeur kreeg boven Steven den Heeten, voorkomt een derde Haarlemse treffer uit een snelle counter. Interessant wordt het als ook DSS met tien man komt te staan, na een rode kaart wegens een slaande beweging.

Sporting Martinus ruikt dat er nog wat te halen valt en zet druk. Niet veel later komt het op 1-2 uit een prima vrije trap van Dave Castillo. Waar de meegereisde aanhang dan hoopt op een rood gele stormram naar voren, snijdt Sporting Martinus zich vanmiddag voor een tweede keer op niet al te slimme wijze in de eigen vingers als ook Wismeijer een (terechte) rode kaart ontvangt na een onbesuisde actie. Het is dan nog negen Martiniaantjes tegen de tien van DSS, maar ondanks de numerieke minderheid weet Sporting Martinus toch in de slotseconde een verdiend punt uit het vuur te slepen.

Sporting Martinus juicht na de 2-1 van Dave Castillo

Bij een laatste corner stuurt Rob Wever Ruud Finky mee naar voren. DSS zag hem over het hoofd en de nieuweling van Sporting Martinus knikt bij de tweede paal de gelijkmaker binnen. Na negentig minuten voetbal zijn beide ploegen tevreden met het punt, maar zal Sporting Martinus zich nog wel even achter de oren krabben, want begin je hier scherp en wakker en pak je niet twee onnodige en oliedomme rode kaarten, dan hadden de drie puntjen gewoon achterin mee naar Amstelveen gegaan.