Martinus moet gifbeker leegdrinken

Sporting Martinus heeft in de zondag derde klasse C een pijnlijke nederlaag geleden. De vooraf als cruciaal bestempelde wedstrijd tegen Onze Gezellen werd met 1-4 verloren.   De eerste ontmoeting tussen de twee ploegen werd gestaakt en leverde de nodige schorsingen op. Vandaag verliep alles rustig maar liepen de Amstelveners tegen een harde nederlaag aan. De nacompetitie ligt op de loer.

Trainer Rob Wever stond met een sigaret in zijn hand achter het hek. De trainer zat zijn tweede van zijn vijf wedstrijden schorsing uit naar aanleiding van het duel tegen DCG. Wever: “ Ik sta hier gefrustreerd langs de kant. Mijn straf is gewoon onterecht. Ik heb in 46 jaar twee keer rood gehad (een als spelers en eentje als coach) en nu zit ik gewoon een lange schorsing uit terwijl ik mijn ploeg moet helpen.”

Wever 2

Sporting Martinus heeft een punt minder dan DSS en Geinburgia maar een zege op Onze Gezellen zou de ploeg van Wever wat lucht verschaffen om de nacompetitie te ontlopen. Het liep allemaal anders af.  Mick Wever kreeg in het eerste half uur twee opgelegde kansen om de score te openen maar de zoon van de trainer faalde. Een tiental minuten voor rust krijgen de bezoekers een strafschop. Wever: “ We zitten gewoon in de hoek waar de klappen vallen. We krijgen een penalty tegen die absoluut niet terecht was en daarna maakt een speler van hun een wereldgoal die hij nooit meer zal maken en dan sta je vanuit het iets met 0-2 achter.”

Foto Martinianen.nl: Steven den Heeten weet de straffchop niet te stoppen
Foto Martinianen.nl: Steven den Heeten weet de straffchop niet te stoppen

Na de pauze pakken de Amstelveners de draad toch nog op en komen via Bilal El Hajoui terug tot 1-2. Een kwartier voor tijd lijkt het geluk eindelijk aan Amstelveense kant als invaller Brahim Abouazza de 2-2 maakt op aangeven van Robin Meerhoff. Wever: “ Het is echt ongelofelijk. Brahim is zo snel. Hij start met een paar meter achterstand en haalt hun verdediger in. De scheidsrechter zag het niet goed  en gaat vervolgens bij de grensrechter vragen wat hij er van vind. Die zegt natuurlijk dat het buitenspel is. Geen 2-2 dus.”

Foto Martinianen.nl: Protest na de onterecht afgekeurde goal van Martinus
Foto Martinianen.nl: Protest na de onterecht afgekeurde goal van Martinus

In de resterende minuten loopt Onze Gezellen nog uit naar 1-4. Door de nederlagen van DSS en Geinburgia heeft Martinus nog een minieme kans om de nacompetitie te ontlopen. Wever: “We hebben het niet meer in eigen hand. Komende week maar weer trainen en zien wat er volgende week gebeurt.”

 

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!