Home / Algemeen / Martinus na boeiend duel langs Buiksloot

Martinus na boeiend duel langs Buiksloot

In de zaterdag vierde klasse D stond op sportpark Buiksloterbanne de sub-topper tussen de Buiksloot, vierde, en de nummer drie van de ranglijst Sporting Martinus op het programma. Na een boeiende wedstrijd was Sporting Martinus met een 2-1 overwinning de gelukkigste.

Onder de strakke leiding van de uitstekende scheidsrechter Landman kwam Buiksloot in de zesde minuut al op een 1-0 voorsprong. Nadat eerst uit een hoekschop de bal van de doellijn werd gekopt kwam deze terug voor de voeten van Mosawer Hashemi die keurig inschoot. De wedstrijd was aardig in balans maar Martinus had wat meer overwicht en dat resulteerde in een paar kansen met de beste na een half uur voor Niels Koningen, maar hij stuitte op Buiksloot doelman Peter Groen en in de 38e minuut bij een kopbal van Robert Talen dat net naast gaat.

Vijf minuten voor rust is het bijna 2-0 voor de thuisclub na een prachtige boogbal van Nick Koch op de lat. Even daarna is er de gelijkmaker van Tom Postuma die na een mooie aanval vanaf rechts strak inschiet (1-1).

DVC - Sporting Martinus 2

In het tweede bedrijf komt Martinus na tien minuten op voorsprong als de verdediging van Buiksloot niet ingrijpt bij een aanval vanaf links en Koningen droog scoort (1-2). Daarna gaat Buiksloot fel op jacht naar de gelijkmaker en in de 65e minuut gaat spits Moamar Heerenveen alleen Martinus doelman Josha Box af maar die grijpt goed in. Twintig minuten voor tijd gaat nog een kopbal van Jelle Braaksma van Buiksloot net naast. Martinus houdt vooral stand door de uitblinkende doelman Box die steeds de schoten en voorzetten uitstekend verwerkt, al heeft hij geluk dat in blessuretijd een bal van Buiksloot verdediger Sergay Gemin via de paal terugkomt in zijn handen. Zo is Martinus na een mooie team prestatie de gelukkige winnaar en krijgt Buiksloot te weinig in een zeer aantrekkelijke wedstrijd en dat is een compliment waard voor beiden ploegen.

DVC - Sporting Martinus

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 4D

Verslag Peter Oud

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)