Martinus één overwinning verwijderd van titel na zege op Real Sranang

In de zondag vierde klasse F heeft Sporting Martinus een benauwde maar terechte zege geboekt op Real Sranang (2-3). Door de overwinning kan de ploeg van Ron Gerlof volgende week in de uitwedstrijd tegen Swift kampioen worden.

Hoewel Martinus vanaf het eerste fluitsignaal de dienst uitmaakte op Sportpark Middenmeer, was het de thuisploeg die vroeg in de wedstrijd de leiding nam. Wilson Alfaisie werd de diepte in gestuurd en wist met een schuiver doelman Steven den Heeten te passeren.

24042016 Real Sranang Martinus Diego Thomas en Virgil Lieuw-A-Soe

De Amstelveners gingen vervolgens op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er ook toen Joel Cornwall in de 28ste minuut met een schitterende vrije trap keeper Gregorey Grot wist te passeren. Tien minuten voor het rustsignaal nam Martinus zelfs de leiding in de wedstrijd over. Een voorzet van Ramon Wismeyer kwam terecht bij Thomas Verhoogt, die de bal snoeihard in de kruising schoot.

Tien minuten na de rust wisten de Amstelveners de marge zelfs te vergroten toen een corner door verdediger Jesse Correia diagonaal werd binnen gekopt. Na de 1-3 werd het spel grimmiger en probeerde Real Sranang met veel fysiek een aansluitingstreffer te forceren.

24042016 Real Sranang Martinus Dai Nagashima

Keeper Grot had halverwege de tweede helft geluk dat hij op het veld mocht blijven staan. De keeper van de Amsterdammers was genoodzaakt om Wismeyer naar de grond te trekken nadat de doelverdediger ver uit zijn goal was gekomen en de bal verloor.

Na tachtig minuten kreeg Real Sranang de ultieme mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen en mocht het keeper Den Heeten bedanken dat de inzet van Jurgen Daniel werd gekeerd. Toch lukte het Real Sranang om in de slotfase nog een doelpunt te maken. Ditmaal lukte het Daniel wel om Den Heeten te passeren.

24042016 Real Sranang Martinus juichen Martinus

In de laatste minuten leek Real Sranang nog een gelijkmaker te maken maar het was opnieuw de uitstekend keepende Den Heeten die de inzetten van Jurgen Daniel en Dwight Gefferie wist te keren. Invaller Dai Nagashima kreeg in de blessuretijd de kans om met zijn eerste balcontact de wedstrijd definitief te beslissen maar de spits van Martinus schoot oog-in-oog met keeper Grot de bal naast.

Daarna wisten beide ploegen geen kansen meer te creëren en was het Martinus dat als winnaar van het veld wist te stappen. Door de zege haakt Real Sranang af voor de titel en is Martinus volgende week bij een zege op Swift kampioen.

Klik hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Martinianen.nl