En uiteindelijk liep het dus allemaal goed af voor Sporting Martinus

Martinus speelt zich toch veilig

Sporting Martinus moest vandaag van Nieuw West winnen, dat sinds vorige week zeker was van lijfsbehoud, als Sporting in de 3e klasse wou blijven. Daarnaast moest Geinburgia of DSS punten laten liggen tegen respectievelijk Alliance 22′ en AGB. Dit gebeurde, terwijl Sporting Martinus zelf ruim won met 1-6.

Het leek even een vervelende middag te worden voor trainer Ronald Gerlof en zijn team toen Ali Baddaou al in de 8ste minuut op fraaie wijze scoorde. Het duurde echter niet lang voordat Stephen Gal profiteerde van klungelig verdedigen van Nieuw West en Mickey Wever vond die de gelijkmaker scoorde.

De geschorste trainer Rob Wever houdt voortdurend de tussenstanden bij

Sporting Martinus wist de eerste helft nog tweemaal te scoren waarvan een volley van opnieuw Mickey Wevers de meest opvallende was. Hij schoot de bal met een stuit over de keeper waardoor Sporting Martinus op voorsprong kwam.

Met rust stond het dus 1-3 en de aandacht van de supporters ging al uit naar de uitslagen elders. ‘Geinburgia staat 1-0 achter’ bespraken de mannen aan de bar. Dit zou betekenen dat, als de standen zo bleven, Sporting Martinus zich zou handhaven.

Voorzitter Pieter Monkelbaan weet dat hij geen invloed heeft op het resultaat

De tweede helft ging Sporting Martinus verder met doelpunten maken en deed zelf het maximale om in de 3de klasse te blijven. Robin Meerhoff scoorde vlak na rust de 1-4 waarna de overwinning toch wel zeker was. Mickey Wever scoorde de 1-5 nog in de 60ste minuut en Meerhoff verzorgde het toetje, de 1-6 die opnieuw wel erg simpel werd weggegeven door Nieuw West.

Trainer Ronald Gerlof was nog een beetje gespannen na de wedstrijd, voordat het verlossende nieuws kwam “Ja we wisten dat we het niet meer in eigen handen hadden en dat het erg van de andere teams ging afhangen ook omdat wij tegen Nieuw West speelden, wat nergens meer voor speelde.”

Als de uitslag van Alliance 22′ – AGB dan binnenkomt wordt er gejuicht. “Nou jongens even omkleden en naar de club, dan drinken we er wat op!” klinkt het. Het zal echter niet het feestje worden waar Ronald Gerlof in het begin van het seizoen op hoopte. “We mikten in het begin van het seizoen op de nacompetitie in het linkerrijtje en dan ontsnap je uiteindelijk net aan de nacompetitie aan de andere kant van de ranglijst, en dat alles door een slechte reeks de laatste paar maanden. Van een succes zou ik dus niet willen spreken. Maar ik ben blij dat we de nacompetitie zijn ontlopen. En dat vieren we nog wel even op de club hoor” zei Gerlof met een lach.