Martinus toch niet verder met Wever

Het samenwerkingsverband tussen zondag derdeklasser Sporting Martinus uit Amstelveen en hoofdtrainer Rob Wever zal niet worden voortgezet. Wever, die de laatste vijf wedstrijden van het seizoen was geschorst, behield Martinus op de slotdag van de competitie wel voor de derde klasse. Eerder dit seizoen werd het contract met Wever nog verlengd.

Het bestuur van de Amstelveense club laat weten: “ Ondanks de in het begin van dit jaar gemaakte afspraken om ook in het nieuwe seizoen met elkaar verder te gaan ziet de vereniging, mede door de ontwikkeling in het afgelopen half jaar, onvoldoende aanknopingspunten voor een structurele verbetering in het nieuwe seizoen.”

Deze mededeling kregen de spelers van de selectie gisterenavond (donderdag) te horen. “De ontwikkeling in het afgelopen half jaar” schrijft de club. Wat daar precies mee bedoelt wordt blijft onduidelijk. Maar Sporting Martinus kreeg het afgelopen seizoen twee keer te maken met een gestaakte wedstrijd. Tijdens het duel tegen DCG werd trainer Wever na afloop door de scheidsrechter er van beschuldigd van het feit dat hij de arbiter had vastgepakt bij zijn arm. Wever werd naar aanleiding daarvan voor vijf duels geschorst.

“Het valt het bestuur niet licht deze beslissing te nemen en wenst Rob Wever veel succes bij het vervolg van zijn carrière”, aldus het bestuur. Wever is twee jaar hoofdtrainer geweest van Sporting Martinus. Een opvolger heeft Sporting Martinus nog niet.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)