Foto Ron Baltus. NFC en Sporting Martinus staan na twee jaar weer tegen over elkaar

Martinus wint Amstelveense clash

Sporting Martinus heeft in de derdeklasse C de Amstelveense derby bij NFC met 0-2 gewonnen.  Over de gehele wedstrijd gezien was dat verdiend al kreeg NFC de nodige kansen om de wedstrijd te kantelen.

De eerste twintig minuten had de ploeg van Ton Bras helemaal niets in te brengen. Martinus domineerde en had vooral het middenveld stevig in handen. Het was wachten op een doelpunt. Raymon Wismeyer was tot twee keer toe dicht bij een treffer. Vooral uit de vrije trap van Robin Meerhoff ontstond een grote kans. Wismeyer kwam echter net een teenlengte te kort. Sergio Rigters schoot de bal vervolgens in het zijnet. NFC stelde daar weinig tegen over. Pas vlak voor het rustsignaal werd het echt gevaarlijk. Meerhof gleed uit in de eigen zestienmeter waardoor  Abdelhak Chaara de bal maar voor het inschieten had. Doelman Den Heeten redde met zijn voet. Uit de daarop volgende corner raakte Chaara zelfs de paal. Een voorsprong voor de thuisploeg was op dat moment ook zeker te veel van het goede geweest.

De tweede helft was amper een paar minuten oud toen Martinus, de ploeg van Rob Wever, op voorsprong kwam. Een corner van Ghannoen werd bij de tweede paal binnen gekopt door Dave Castillo. Zijn bewaker Martin van Wilgenburg stond te slapen. Een doelpunt had de wedstrijd nodig en dat was zichtbaar. NFC zocht vooral de aanval via de behendige Mahir Unver. Een van zijn acties leverde een corner op die uiteindelijk via diezelfde Unver een niet te missen kans opleverde voor Erik van den Heuvel. Het was niet de middag van de NFC spits. Drie opgelegde kansen waren niet aan hem besteed.

Halverwege de tweede helft kon de goed leidende arbiter Van Os niets anders dan Bobby Uitermarkt van NFC zijn tweede gele kaart te geven. Na zijn overtreding op Wismeyer zwaaide hij met zijn arm nog vol in het gezicht van zijn tegenstander. NFC verder met tien man en Wismeyer  met  een bloedende neus van het veld. Dat de Martinianen niet profiteerde van de man meer situatie en zelfs achteruit gingen lopen zorgde af en toe nog voor wat gevaarlijke situaties. Pas vier minuten voor tijd besliste Robin Meerhoff de wedstrijd. De gevaarlijke aanvaller Arabi El Abdessadak verdedigde goed mee, bediende vervolgens Thomas Verhoogt die goed het overzicht hield en Meerhoff liet scoren.

Door de overwinning passeert Martinus NFC weer op de ranglijst en staat het nu op een gedeelde derde plaats. NFC  zakt naar de zevende plaats.

Kijk op de klasse pagina voor alle uitslagen en de stand. Later ook verslagen van DCG-Nieuw West en AGB-DWS.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!