Martinus wint derby van NFC en slaat aanval op eerste plaats af

In de zondag vierde klasse F heeft koploper Sporting Martinus de aanval van plaatsgenoot NFC op de eerste plaats overduidelijk afgeslagen. De ploeg van Ron Gerlof won met 0-3 van de ploeg van Ruud Visser en heeft nu zeven punten voorsprong op RKDES dat tweede staat.

Zo’n 400 toeschouwers waren op de derby van Amstelveen afgekomen waarin al snel duidelijk werd dat Martinus de betere ploeg was. Vanaf het eerste fluitsignaal zochten beide teams de aanval, maar toen al waren de betere kansen voor de bezoekers.

NFC Martinus 1

Na ruim een kwartier spelen reageerde Fabian van Ginkel zeer attent toen hij een blunder in de defensie van NFC resoluut afstrafte. Van Ginkel onderschepte de bal en liet na een snelle uitval doelman Jeroen van Veen kansloos (0-1). NFC ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker maar de aanvallen van de ploeg va Ruud Visser waren niet scherp genoeg. Martinus-doelman Steven den Heeten trad, als het al nodig was, zoals wel vaker dit seizoen reddend op.
NFC Martinus 3
Vlak voor rust werd een doelpunt van Joel Cornwall nog afgekeurd. Uit een voorzet van Ramon Wismeijer kopt hij de bal achter doelman Van Veen, maar d scheidsrechter zag een overtreding van Cornwall niet over het hoofd (duwen) en keurde de treffer af. Zo bleef het bij rust slechts 0-1.

Ook na rust was Martinus de betere ploeg. De aanvallen kwam voornamelijk tot stand via de zijkanten. De snelle vleugelspelers zorgden voor behoorlijk wat dreiging. Toch duurde het erg lang voordat de wedstrijd werd beslist. Er waren zelf wissel van Gerlof voor nodig. In de 82ste minuut zorgden de invallers, Steph Gal en Hidde Peterson, voor de beslissing.
Martinus viert treffer
Eerste in het Peterson die vanuit een corner koppend voor de 0-2 zorgt en niet veel later is het Gal die op snelheid zijn tegenstander aftroeft en de 0-3 binnen schiet.
en er zo voor zorgde dat Martinus een meer dan verdiende en duidelijk zege boekte.
Ruud Visser met scorebord
Martinus verstevigde haar koppositie en het heeft nu zeven punten meer dan RKDES dat tweede gaat. NFC zit door de nederlaag naar de vierde plaats op negen punten van de koploper. Al heeft de ploeg van Ruud Visser een wedstrijd minder gespeeld.
Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag vierde klasse F.